LUGI förlänger med framtidslöfte

LUGI HF har förlängt kontraktet med vänstersexan Axel Morand född 98, till 2020/2021. Axel är en mycket lovande spelare som kom till LUGI från H43 säsongen 2016/2017 genom det samarbetsavtal som finns mellan klubbarna i närområdet att genom LUGI:s elitverksamhet få möjlighet till ytterligare utveckling. Axel spelade med i U19-landslaget under JVM och spås en ljus framtid.

Axel är ännu en av de närodlade talangerna i LUGI:s elitlag. Nu lånas han ut till OV Helsingborg, som fått skador på v6 positionen, för resten av säsongen. Det kommer ge honom mer speltid och nyttig erfarenhet.

– Axel är en av de unga spelare som vi tror mycket på. Han får nu möjligheten att utvecklas sig vidare, och utlåningen är ett steg i vår utbildningsmodell som råder för alla LUGI-spelare. Det ska bli oerhört spännande att följa Axel på hans resa framöver, säger Patrik Bengtsson klubbchef i LUGI.

– Jag är glad över att Axel Morand har signerat ett längre avtal med LUGI. Han är en spännande spelare med fina framtidsutsikter, unik med sin längd och räckvidd som kantspelare. Utlåningen till OV Helsingborg är ett ypperligt tillfälle för Axel att samla på sig nyttiga erfarenheter i Handbollsligan redan nu.” säger Tomas Axnér, tränare .

 22. Axel Morand

Fler nyheter från Herrar