Lyckad Skärgårdsturnering för LUGI

I helgen har en träningsturnering, Skärgårdslekene, spelats i Tönsberg i Norge. LUGI deltog med både herrlaget och utvecklingslaget.

 Skaergaardsslekene

I gruppspelet vann LUGI de två första matcherna bekvämt mot Sandnes och Närbö. I den sista gruppspelsmatchen stod ett av Norges bästa lag ÖIF Arendal för motståndet. Lagen möttes för någon vecka sedan i en turnering i Danmark där LUGI vann med ett mål. Nu kom man i underläge med 16-22 men kom ikapp till slutresultatet 23-23.

-        Det var en bra match och vi gjorde en stor upphämtning och kunde vunnit också säger en nöjd Tomas Axnér.

Båda lagen hamnade på samma poäng men Arendal gick till final på bättre målskillnad. LUGI spelade om tredjeplatsen dör Anders Hallbergs nya klubb Runar Sandefjord var motståndare. Vinst för LUGI med tre mål (Anders spelade ej). LUGI ledde hela matchen.

-        Jag är väldigt nöjd med turneringen, kanske speciellt anfallsspelet. Vi var utan en del spelare som representerade Sveriges U-19-lag och även Hampus Henningsson är fortfarande inte spelklar. 22 insläppta mål i genomsnitt kunde varit bättre men vi gick runt på alla spelare menar Tomas.

Utvecklingslaget, som leddes av Nemanja Milosevic och Kenneth Andersson, förlorade inte heller någon match i sin grupp. I finalen vann de mot Bäkkelaget med 16-14.

-        De var skoj att vinna en turnering när man är med dem första gången sade en glad och nöjd Kenneth Andersson i intervjun efter matchen.

-        Detta var en bra turnering resultatmässigt men även för att få ihop gruppen. Vi är många nya spelare som ska lära känna varandra avslutar Tomas telefonintervjun.

Nu hoppas jag att vi får se lite av LUGI-anhängarna på nästa träningsmatch som är mot Ringsted på torsdag i Borgebyhallen i Bjärred. Kl 18:00 börjar matchen.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar