Säsongen över för LUGI

 LUGI rådde inte på IFK Skövde på bortaplan i det tredje kvartsfinals mötet. Hemmalaget vann med 26-19 (11-5) och tog sig därmed till semifinal efter 3-0 i matcher.

LUGI kom snett in i matchen. Gästerna gjorde inte sitt första mål förrän knappa tio minuter. Med en kraftfull hemmapublik i ryggen sprang hemmalaget upp i en 7-1 ledning som bidrog till en ständig motvind för Lundensarna.Resten av matchen blev sedan mål- och spelmässigt jämn, 19-18 i hemmafavör.

-- Givetvis blev det tungt för oss med den starten. Det var knappast den vi önskat oss, säger Tomas Axnér LUGI tränaren.

Inte blev det bättre för av att Alfred Jönssons, som matchades förhållandevis sparsamt,, skada inte riktigt höll. Det hämmade både honom och LUGI:s anfallsspel. Fem mål framåt under den första halvlek talar sitt tydliga språk, 

-- Alfred gör ett heroiskt försök när han kommer till spel och visar prov på ett stort hjärta för klubben, anser med all rätt LUGI tränaren Tomas Axnér,

LUGI ska emellertid ha en stor eloge för att man aldrig gav upp. Efter pausvilan fick LUGI spelarna betydligt mer drag under skosulorna. När gästerna reducerade till 19-15 spådde nog en del att det kunde bli en lika mirakulös vändning som den Skövde stod för i fredags. När en kvart återstod gick LUGI till ett offensivt försvarsspel. Ett drag som märkbart störde Skövde till en rad tekniska fel.

Men uppförsbacken blev till slut för stor. Försöket till trots. Efter pausvilan var det framförallt ungdomarna Karl Wallinius och Casper Käll som bar upp LUGI:s anfallsspel. Deras initiativförmåga bådar gott för framtiden.

Bildtext: Karl Wallinius blev LUGI:s bästa målskytt ikväll med 7 mål

Wallinius, som väntas bli något av Alfred Jönssons "kronprins" på vänster nio positionen visade att krutet i högernäven är torrt. Sju mål från hans sida gjorde honom till matchens bäste målskytt. Samtliga mål gjorde han i den andra halvleken.

Vidare gjorde målvakten Josip Cavar, som gjorde sin sista match i LUGI innan flytten över sundet till nästa säsong, en stabil insats innan han överlät sysslan till Anton Hagvall vid ställningen 18-10.

I Skövde utsåg han kollega Marcus Holmén till hemmalagets bästa aktör av juryn. Han tillsammans med hemmalagets aggressiva försvar var anledningar till LUGI:s måltorka innan pausvilan.

För Lundensarna blev det abrupt slut på säsongen . Som helhet ska Tomas Axnérs manskap känna sig stolta med över vad laget utfört. Målsättningen, en sjätteplats i grundserien, överträffades. Facit blev en femteplats. Ett klart godkänt betyg för det förhållandevis unga Lundalaget.

Nu är det bara för laget att ladda om batterierna inför säsongen 2019/20. LUGI är likt en chokladfabrik där man producera praliner varje dag. Vi lär säkert få se en del till under höstsäsongen.

IFK Skövde-LUGI 26-19 (11-5)

L: Karl Wallinius 7, Carl Möllerström 2, Anders Hallberg 2, Hampus Henningsson 2, Casper Käll 2,  Isak Persson , Niclas Paradis, Markus Sjöbrink, Lucas Pellas.

Utv S 5x2 min L: 4x2 min

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér.

Publik: 2416.

 

Av: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar