Matchreferat träningsmatch mot Arendal och Horsens

Tomas och Dragan

Dubbla matcher för elitlagen i Viborg.

LUGI:s båda elitlag var i hetluften under onsdagskvällen i danska Viborg. Först ut var damerna som mötte det danska elitlaget Horsens i sin första match för säsongen. Efter ett kraftigt skyfall med ett läckande tak beslöt arrangören att korta matchtiden till 2 x 20 min.

Horsens anförda av före detta LUGI-spelaren Melissa Petrén tog kommandot i matchen men LUGI höll jämna steg fram till underläge med 7-9 i paus.

LUGI saknade en del spelare för dagen men lyckades göra matchen jämn ända till slutet. På slutet hade våra tjejer chansen att kvittera men Horsens fastställde slutresultatet till 13-15.

LUGI:s tränare Dragan Brljevic:

” Vi är nöjda med det vi visar idag med tanke på att det var första träningsmatchen. Vi har ett otroligt spännande lag som kommer att växa tillsammans. Just nu är vi lite tunna eftersom att vi saknar en del spelare. men utifrån det är jag nöjd med matchen. Båda våra målvakter Esmeralda Fetaovic och Isabella Mouratido var duktiga. Av utespelarna blir det extra plus tio Clara Lerby och Olivia Löfqvist.” 

 

Ny vinst för herrarna.

LUGI:s herrar mötte lite senare på kvällen det norska topplaget Arendal och lyckades vinna med uddamålet. Grabbarna fick en smakstart och en fullträff i försvaret. Framför en storspelande Simon Sejr i mål ryckte LUGI till sig en 7-1 ledning med mängder av kontringsmål. I slutet av halvleken närmade sig Arendal i målprotokollet och med halva matchen spelad hade vinrötts ledning minskat till 14-11.

Arendal kom ut som ett nytt lag och vände på matchbilden. LUGI var i brygga efter 45 min i underläge med 15-18. och tvingades till timeout. I matchens slutskede lyckades LUGI återigen hitta det vägvinnande spelet från den första halvleken anförda av Casper Käll och till slut gick man segrande ur striden. LUGI:s nyförvärv Philip Johnson avgjorde matchen med sitt ,ål fram till  28-27 mot den norska ligatvåan.

LUGI:s tränare Tomas Axnér:

Vi mötte ett fysiskt starkt och erfaret lag där vi lyckades vinna matchen med bra målvaktsspel och snabba kontringar. Jag villl ge en extra eloge till killarna som visade moral i underläge med tre mål. Det är mycket som ser bra ut men det ligger mycket hårt jobb framför oss. 

 

Imorgon, torsdag, möter herrarna Skive kl 21:00 och damerna har spelledigt för att återigen spela på fredag.

Ni ser matcherna på Generations Handballs facebooksida som vanligt.

Fler nyheter från Herrar