Inför IFK Skövde-LUGI

I morgon (torsdag) gäller det för LUGI att haka på tåget som leder till fortsatt  spel i den pågående kvartsfinalserien mot IFK Skövde.

Skövde leder med 2-0 i matcher. En seger är därmed ett måste för Lundalaget. Om inte väntar "semestern"

De två inledande matcherna har varit oerhört jämna. Hemma i Skövde vann "skaraborgarna" vann med uddamålet. I Lund var differensen två mål. Små marginaler. Med lite flyt kunde det varit LUGI som haft ledningen med 2-0. Så pass jämnt har det varit.

Efter mötet i Lund i fredags (19-21) blev den stora "snackisen" efteråt hur det var möjligt att Skövde kunde göra nio mål i rad under slutkvarten och därmed vinna matchen.

Något det talades mindre om var att LUGI hade ett likartat momentum före pausvilan. Då förvandlade LUGI ställningen 4-3 till 11-3. Sju raka "kassar" således. På 13 minuter.

På något vis präglade det matchen. Även om matchen var målmässigt jämn så var den inte det. Det böljade näppeligen fram och tillbaka i målprotokollet. Istället hade lagen olika perioder då mesta flöt.

Nu är läget som det är. Bara att inse faktum. Men någon omöjlighet att LUGI kan förlänga kvartsfinalserien är det inte. Även om det gäller bortaplan. IFK Skövde är som bekant ett synnerligen starkt hemmalag.

Om storskytten Alfred Jönsson (trampade fel i senaste matchen) kan medverka är i skrivande stund är oklart. Vilket vi får hoppas att han kan. Annars hade varit ett tråkigt slut för publikfavoriten i LUGI tröjan inför flytten till Hannover i Tyskland. Dessutom är Alfred nominerad i landslaget inför dubbelmötet med Norge senare i april.

Vad LUGI ska ta med upp till Skövde är spelet i 45 minuter i fredags. Kommer laget upp i den nivån i 60 minuter får IFK Skövde bekänna färg.

Under Skövdes upphämtning gjorde laget ett sista drag genom att sätta en halvpunkt på kapten Anders Hallberg. I och med det tappade LUGI sitt "flow" i anfallsspelet.

Lundensarna körde fast och Skövde fick några tunga kontringsmål som en följd av detta. I det uppställda spelet hade däremot IFK-arna tydliga problem att luckra upp det kompakta och inspirerande försvars- målvaktsspel.

Nu har LUGI en sista chans att förlänga säsongen. Bara att gilla läget och ta den. I Skövde väntar en nytt möte med nya förutsättningar. Varje match lever sitt eget liv...

 

Skribent: Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar