Stabil seger mot Guif

Pellas och Nygren 

LUGI bäddade för en hyperintressant slutomgång genom att vinna bortamötet med Eskilstuna Guif med solklara 24-32 (13-16).

 

Vilket innebär att matchen uppe i Göteborg mot därvarande Redbergslids IK, blir dirikt avgörande för vilket av lagen som kniper den åtråvärda sjätteplatsen.

Matchen mot Guif blev ett tämligen enkelt byte för LUGI som inte förlorat på de sju senaste omgångarna. Hemmalaget inledde förvisso i ett sprudlande tempo och sprang upp i en tidig 3-1 ledning. Sedan tog det tvärstopp för det rödklädda  Eskilstunalaget.

Markus Sjöbrink, så sent som förra säsongen i Guif var spelaren som såg till att LUGI replikerade med två snabba må 3-3. Därefter var aldrig LUGI direkt hotade.

Det märktes klart att gästerna hade mer att spela för. Guif tränaren Jan Ekman hade svårt att "lura" sina spelare, den rätta motivationen infann sig aldrig. LUGI:s erkänt duktiga försvarsspel tog musten ur Guif ju längre matchen led.Och gör man som LUGI 32 mål på främmande mark utmynnar det som regel alltid i en tvåpoängare.

Stor show i LUGI hade Lucas Pellas som så när hade tangerat målrekord i handbollsligan. Den här gången fick han nöja sig med elva fullträffar. Med hjälp av ett antal sjumeterskast. Från den positionen missar Pellas sällan eller aldrig.

"Stockholmskisen" Pellas utsågs också rättmätigt till LUGI:s bästa aktör denna afton. Men där fanns många att välja på. Där var ingen som i LUGI bygget som föll ur ramen.

Lite handbollshistoria fick vi också uppleva. När nyligen nominerade landslagsspelaren Alfred Jönsson dundrade in 11-15 på kontring betydde det hans 660:e fullträff i LUGI tröjan.

-- Kul, starkt marscherat av honom betygsatte tränaren Tomas Axnér.

Som annars tyckte så här om matchen.

-- Vi gör en bra insats rakt igenom även om matchen hade lite av träningsmatch karaktär över sig. Vi hade en tendes att stundtals falla ner i deras tempo. Men som helhet är jag givetvis nöjd med får prestaation.

LUGI tycks i och med segern tvättat av sig "borta spöket", Där var lagets tredje raka match på bortaplan, utan förlust. Säkert är där många LUGI fans som hoppas den fina trenden håller i sig mot RIK på måndag.

FOTNOT: För LUGI:s del räcker det med ett oavgjort resultat i Göteborg var att målsättningen om sjätteplatsen ska infrias. 

 

Eskilstuna Guif-LUGI 24-32 (13-16)

L: Lucas Pellas 11, Alfred Jönsson 5, Hampus Henningsson 4, Carl Möllerström 3, Karl Wallinius 3, Casper Käll 3, Markus Sjöbrink 2, Johan Palm.

Utv G: 2x2 min L: 2x2 min

Publik: 1372.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar