Nära förlängning för LUGI

LUGI var ytterst nära att få en förläning till stånd i den första kvartsfinalen på bortaplan mot IFK Skövde. Matchen slutade 27-26 (12-7) sedan LUGI fick möjligheten till kvittering i slutskedet.

Nära, nära, men ändå så långt ifrån. Det var nämligen Skövde som höll i taktpinnen större delen i matchen. Men på nytt visade Lundalaget upp en stor portion lagmoral.

Skövdes starka försvar och framförallt målvaktsspelet (Markus Holmén) bidrog till att hemmalaget steg in i pausvilan med ett femmålsförsprång.

Men likt matchen i Göteborg senast var LUGI på väg att vinna igen. Tre raka mål i matchepilogen fick Skövde och den stora hemmapubliken att darra.

När LUGI anfallsspel gick i stå i den första halvleken var lagkaptenen Anders Hallberg (briljant i hela matchen) Lundalagets fältherre. Hallberg gjorde så långt in i matchen tre och var den som vågade.

Gästerna kom snett in i matchen och missade bland annat två straffkast. Skytteligavinnaren Alfred Jönsson fick dessutom lämna planen mållös.

-- Vi skjuter för ärligt, ansåg Tomas Axnér efter den första halvleken.

Och fortsätter:

-- Samtidigt står de bra bakåt och har en bra målvakt.

I den andra akten fick LUGI till det  målmässigt. Anförda av vänstersexan Lucas Pellas som sköt in LUGI i matchen. Efter sidbytet gjorde Pellas nio mål. Blev därmed gästernas bästa skytt med tio mål. Anmärkningsvärt var att han gjorde fem mål under den andra halvlekens första åtta minuterna.

Bildtext: Lucas Pellas blev bästa målskytt i LUGI

-- Tycker vi gör en riktigt bra andra halvlek. Hoppas vår hemmapublik i Lund stöttar oss lika bra på fredag som Skövdes åskådare gjorde den här gången, sade Tomas Axnér.

Så sant. En hänförd hemmapublik är allt som oftast en extra spelare. LUGI har alla möjligheter att vända på det här under kvartsfinalsserien.

-- Det här laget ger aldrig upp. Vi tror alltid på det vi gör, avslutade Axnér, hoppfullt inför fredagens returmöte i Lund.

I LUGI var det Lucas Pellas och Anders Hallberg två bästa aktörer. Hemmalagets motsvarigheter stod att finna i redan nämnde Markus Holmén samt Axel Franzén och playmakern Mattias Helt Jepsen.

 

IFK Sövde-LUGI 27-26 (12-7)

L: Lucas Pellas 10, Anders Hallberg 7, Karl Wallinius 3, Carl Möllerström 2, Hampus Nygren 2, Markus Sjöbrink, Hampus Henningsson.

Utv S: 4x2 min L: 3x2 min.

Publik: 2147

IFK Skövde leder kvartsfinals serien med 1-0 i matcher.

 

Skribent: Stefan Hegenius

 

 

Fler nyheter från Herrar