LUGI tappade tron

Det som inte fick hända inträffade. LUGI tappade ett sjumålsförsprång och IFK Skövde vände på steken. Gästernas seger skrevs till 19-21 (13-9).

Därmed leder Skövde kvartsfinalserien med 2-0 i matcher inför det tredje mötet på torsdag. Det började i moll för LUGI när Alfred Jönsson tvingades utgå. Han landade fel med foten sedan han kvitterat till 1-1.

Alfreds Jönssons skada till trots inledde LUGI oerhört inspirerat. Lundalaget gick från 4-3 upp till 11-3 efter sju raka mål. LUGI:s försvarsspel var eminent den inledande kvarten. Så långt in i matchen hade Skövde endast producerat tre mål, varav ett på straff. Mycket på grund av LUGI målvakten Josip Cavars spel mellan stolparna

Hemmalaget skapade sig ett bastant grepp om händelserna och ledde med 13-5 innan gästerna med fyra mål kunde ge gästerna hopp inför den andra halvleken, 13.9 i LUGI favör i paus.

I den andra halvleken gick LUGI på knock. "Vinrött" var på väg att punktera matchen. När Carl Möllerström med 17 minuter kvar på matchuret satte 19-12 trodde säkert merparten av de drygt 2000 åskådarna i Arenan att saken var klar

Därefter inträffar det osannolika. Skövde gör nio raka mål och vänder tillställningen på ett mirakulöst vis. Vad hände egentligen? Den frågan var där säkert många som ställde sig.

190308 LU Alaas Josip

Trots att Josip Cavar fortsatte storspela kunde gästerna komma i kapp och förbi. LUGI drabbade av en mental kollaps i anfallsspelet och blev störda av Skövdes 5-1 försvar. Allt som såg så bra ut i 45 minuter var totalt bortblåst. I det läget var där säkert många som längtade efter en Alfred Jönsson på plan.

Plötsligt var där ingen i hemmalaget som vågade. LUGI tappade både fart och initiativ. Hittade inga utvägar och blev tagna av Skövdes aggressiva försvarsspel som resulterade i många kontringar.

Efter slutsignalen såg LUGI spelarna ut att ha hamnat i ett chocktillstånd. Med all rätt det här var en matchen som borde resulterat i en kvittering till 1-1 i kvartsfinals serien.

Ska inte spelarna tvingas till semester redan på torsdag är det tre raka segrar som krävs. En minst sagt tung uppförsbacke.

Men inget är som bekant omöjligt. För två år sedan vände Ystads IF på ett 0-2 underläge till 3-2 i matcher. Bara och hoppas på att LUGI kan göra detsamma mot Skövde.

Som Lundalaget uppträdde under 45 minuter i gårdagsmatchen finns möjlighet. Och LUGI är ett lag som aldrig ger upp. Det har laget bevisat vid ett flertal tillfällen den här säsongen.

I LUGI blev Josip Cavar utnämnd till bästa hemmaspelare. Ett klokt val av juryn. Cavar svarade för 14 räddningar och landade på 43 %.

Så här säger Tomas Axnér:

"När vi kom in i svackan lyckades vi inte ta oss ur den. Men vi ger inte upp.  Nu laddar vi upp inför nästa match."

Kommer Alfred att spela nästa match?

"Vi jobbar på det men det blir en kamp mot klockan"

 

LUGI-IFK Skövde 19-21 (13-9)

L: Hampus Henningsson 4, Lucas Pellas 4, Anders Hallberg 3, Niclas Paradis 2, Linus Eriksson Lilja 2, Karl Wallinius 2, Alfred Jönsson, Carl Möllerström.

Utv L: 1x2 min S: 5x2 min

Publik: 2496

 

Skribent: Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar