LUGI har inlett klättringen

LUGI fortsätter klättring upp i tabellen i Handbollsligan. Det blev till slut en tämligen säker seger mot gästande Alingsås HK med 30-26  (13-10).

Nyckeln till tvåpoängaren stod att finna i, som så många gånger, i ett stabilt och disciplinerat försvarsspel. mot Alingsås erkänt kontringsvilliga manskap.

-- I och för sig. Men när de åt i kapp vår halvtidsledning blev man nog lite till mans brydd. Alingås är ett bra lag och det kan gå snabbt i handboll, förklarade LUGI generalen Tomas Axnér.

Bildtext: Niclas Paradis blev utsedd till matchens lirare, fick stipendium och kom med i målprotokollet

Som fik se sitt lag mestadels i ledning matchen igenom. Alingsås var endast i ledning en gång i matchen Därefter var det LUGI som höll i taktpinnen inför de 1149 personerna på läktaren.

På nytt var det försvarsarbetet som bar frukt. I defensiven gjorde Niclas Paradis ännu en stabil insats och kryddade sitt fina dagsverk genom att inleda kvällens målskytte.

-- Han är en oerhört viktig spelare för oss , poängterade Axnér.

Som själv kände sig säker på segern när den för dagen sylvassa Carl Möllerström satte 28-24 på en "Japan"" efter ett synnerligen intelligent utspel av den kommande Hannover-spelaren Alfred Jönsson  I det läget var fredagsmyset fullbordat för LUGI-fansen

Den här gången fanns där många att prisa i det vinröda laget. Ingen föll ur ramen Hampus Henningsson fick träff i sitt skytte. Målvaktsparet Josip Cavar och inbytte kollegan mellan stolparna Anton Hagvall stor för synnerligen många viktiga räddningar i avgörande lägen.

Bildtext: Casper Käll gjorde några viktiga mål från högersidan

Listan kan göras lång över superlativen i LUGI. Ej att för glömma vänster sexan Lucas Pellas. Redan på måndag ställs han emot sina forna klubbkamrater i Hammarby IF. Kan LUGI visa upp samma geist då som mot Alingsås finnes där gott hopp om nya på poäng.

Men då gäller det att vara på tårna. "Bajen" går inte att underskatta. I synnerhet inte i deras utsatta tabelläge.

LUGI-Alingsås HK 30-26 (13-10)

L: Lucas Pellas 7, Carl Möllerström 6, Hampus Henningsson 5, Alfred Jönsson 4, Casper Käll 3, Marcus Sjöbrink 3, Anders Hallberg 1, Niclas Paradis 1

Utv: L: 1x2 min A: 3x2 min.

Publik: 1149.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Matchbilder Lars-ErikNilsson

Matchbilder Kenneth Landgren

Fler nyheter från Herrar