Inför: Ystads IF-LUGI

På lördag blir det stor handbollsfest i Ystad när två matcher i högsta ligan står på menyn. Två Skånederbyn som lyder under arbetsnamnet "Slaget om Ystad".

Första paret ut är IFK Ystad mot HK Malmö. Därefter är det tid för säsongens tredje El  Classico när LUGI äntrar korsvirkesstaden Arena med avkast 18,00.Bildtext: Tomas Axnér inför YIF-LUGI

En match där LUGI tränaren Tomas Axnér knappast har något emot att lämna över favoritskapet till Ystads IF. Tabelläget och hemmaplan är två faktorer som talar för YIF.

Lagen har mött varandra två gånger den här säsongen. LUGI har vunnit en av dem och en av matcherna har slutat oavgjord. Båda mötetna har avgjorts i Lund.

Nu är YIF ute efter en gruvlig revansch. Storförlusten senast i Lund sviker säkert fortfarande hos YIF tränaren Jerry Hallbäcks manskap.

LUGI slår ur underläge. Men kan "vinrött" få till samma försvars och målvaktsspel som i förra helgens hemmamöte mot IFK Skövde lär YIF få fightas om poängen. 

-- Vår målsättning är givetvis att vinna matchen. Men YIF borta är inte det lättaste. Ett lag som har målsättningen att hamna topp 2 när grundserien är färdigspelad säger Tomas Axnér.

I LUGI:s trupp är allt på topp. Även om försvararen Niklas Paradis alltjämt står på skadelistan. Axnér kan dock lugna alla LUGI anhängare beträffande Paradis status.

-- Han är på gång och vi räknar med honom i vår nästa match mot AIK.
 
Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar