Inför LUGI-Hammarby med Linus Eriksson Lilja

Han tar alla chanser han får, Och levererar allt som oftast. Det handlar om Staffanstorpspågen Linus Eriksson Lilja.

LUGI:s unge kantspelare  växer sakta men säkert in i sin miljö i handbollsligan.

-- Jag är nöjd med min utveckling under säsongen säger 18 åringen, smått blygsamt.

Och fortsätter.

-- Min speltid är trots allt begränsad. Så det gäller att ta chansen när den dyker upp.

Och framförallt att våga. Vilket Linus har gjort vid ett antal tillfällen. Framförallt, för utom sina varierande kantavslut har Linus visat sig säkerheten själv när det handlat om straffkast. Av tio försök från sjumeterslinjen har han i nio av de tio av fallen omsatt till nätrassel.

Till saken hör att Linus vid det missade tillfället satte dit returen. I likhet med kollegan i "högerstruten" är självklart Linus medveten om den knivskarpa konkurrensen. Både Linus och Isak är än så länge något av en backup för förstavalet Carl Möllerström.

Bildtext: Linus Eriksson-Lilja

Konkurrensen på kanten reducerades till stor del i och med Hampus Jildenbäcks flytt till Frankrike. På gott och ont enligt Linus.

-- Även om konkurrensen lättat saknar jag Hampus. Han har lärt mig mycket under tiden han var i LUGI.

Gästande lag den här gången är Hammarby IF. Alltsedan 2002 har "söderkisarna" tillbringat sin tillvaro i landets högsta liga. Med tre SM guld på meritlistan.

Nu är läget annorlunda. Laget strider med båda näbbar och klor, dessutom klister för att rädda sin existens i Handbollsligan. Stockholmslaget har många profiler i sitt lag och kan slå till när man minst anar. Vilket även kommande de regerande svenska mästarna kunde skriva under på för ett antal veckor sedan uppe i Eriksdalshallen.

I sin egen borg har "Bajen" tagit sina poäng. På främmande mark har utdelningen varit betydligt sämre. Inte en enda poäng hittills. Ska trenden brytas den är gången?.

Så här spår avslutningsvis Linus Eriksson Lilja om matchen.

-- Hammarby är ett lag med kvaliteter och vi är medvetna om deras utsatta läge. Så vi är på vår vakt.

 

Skribent: Stefan Hegenius 

 

Fler nyheter från Herrar