Inför LUGI-AIK med Lucas Pellas

I förra hemmamatchen var han het som en kamin. Det handlar om LUGI:s vänstersexa, Lucas Pellas, som gjorde hela tolv mål när IFK Skövde var på besök för två veckor sedan.

Bildtext: Lucas Pellas

-- Personligt rekord. Jag har aldrig gjort så många mål tidigare i en match i ligan, säger Pellas.

Förra helgens bistra nederlag mot Ystads IF är lagt till handlingen. Nu är siktet inställt på att utöka poängskörden när AIK gästar Arenan.

Även om "kolsäckarna" från Solna ligger på avstigningsplatsen som leder ner i allsvenskan till hösten lär det knappast bli en enkel resa för Lundensarna.

-- AIK är säkert extra taggat när Hammarby gick förbi dem i tabellen tidigare spår Lucas.

Med all rätt. Solnalaget har vid flera tillfällen bevisat att man kan tala med det flesta lagen i ligan. Bland annat tog laget en blytung poäng nere i Malmö. Även nere i Ystad mot YIF gjorde AIK en bra match trots det blev en tvåmålsförlust.

Så båda lagen är i poängbehov när åtta omgångar återstår. Inför dem ligger LUGI starkt förankrat på åttondeplats. En placering som innebär slutspel senare i vår.

-- För vår del innebär det av vi har rätt inställning och är fokuserade på uppgift. Vidare får vi se upp med med AIK:s 7 mot 6 spel anser Pellas.

Som är inne på sin tredje säsong i "vinrött" och han inget emot om sejouren på den skånska myllan förlängs.

-- Absolut inte. Jag trivs bra. Både med handbollen och allt runt omkring. Jag gillar verkligen Lund.

Och som före detta Hammarby spelare har säkert inte Pellas något emot att ge sin tidigare förening i hjälpande hand i stiden i tabellens nedre region.

-- Jag ser hellre att Hammarby håller sig kvar före AIK även om jag anser AIK är bättre om man säger så.

Som sagt tolv mål senast det begav sig hemma i Arenan. Blir det lika många den här gången månne.

-- Inte mig emot. Jag ska åtminstone göra ett försök avslutar Pellas.

För speciellt en spelare i AIK blir den här matchen något extra. Närmare bestämt för Adam Tumba som lämnade LUGI för AIK inför den här säsongen. Tumba vill säkert visa sig från sin bästa sida inför sin förra hemmapublik.

  

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar