Inför: IFK Skövde-LUGI

På måndag kväll är det tid för LUGI herrarna att göra entré i det pågående SM slutspelet. Laget gör det genom att åka upp till bortamötet med IFK Skövde.

 

De tre kvartsfinaler som redan avverkats har alla varit lika täta och spännande. Två av dem har gått till förlängning. Förhoppnings vis kan vi blicka framemot en lika spännande batalj upp i Skövde.

Tränaren Tomas Axnér säger så här om den kommande kvartsfinalsmotståndaren.

-- Ett homogent lag som överraskat positivt den här säsongen. De har många duktiga spelare i sitt lag som vi får hålla ögonen på.

Tomas Axnér

LUGI hamnade som bekant på femteplats i grundserien, har imponerat väldiga på slutet. Lundalagets formkurva går inte att klaga på sju segrar och en oavgjord är facit på de åtta senaste matcherna.

Axnér:

-- Vi har haft ett gynnsamt slagläge, låg länge och väl på åttonde plats. Därifrån kunde vi klättra ganska ostört uppåt i tabellen. Match för match.

-- Sedan tycker jag pusselbitarna har fallit alltmer på plats ju längre säsongen lidit.

LUGI körde ett sista träningspass i går på sen eftermiddagen innan måndagsfärden till Skövde.

-- Skövde är ett av de starkaste hemmalagen i ligan. Det kommer säkerligen bli anstormning direkt.

Lundalaget har varit skonsamma från långtidsskador den här säsongen. Bortsett från Niclas Paradis fotoperation, som lämligt nog genomfördes under VM uppehållet.

Och även mot IFK Skövde är hela den vinröda truppen frisk och skadefri

-- Det ska bli kul med slutspel. Något som spelarna väntat på. Ett examens prov helt enkelt, avslutar Axnér.

Hur det än går i kvartsfinals serien har LUGI i undertecknads tycke gjort en fullt godkänd säsong. Mot IFK Skövde kan LUGI slå ur underläge. "Skaraborgarna" för bära favoritskapet.

Skulle LUGI lyckas är det att betrakta som något av en bonus. Att slå ur underläge har varit av LUGI:s recept så här långt. Med lyckad utgång. Finns ingen anledning att ändra på in slagna vägen....

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar