Inför Guif med Tomas Axnér

Tomas Axnér

 

Matcherna duggar tätt så här i serieepilogen av Handbollsligan. För ett formstarkt LUGI och de andra lagen handlar det om fyra matcher inom loppet av tio dagar.  Ett minst sagt intensivt program.

 

 

På torsdag beger sig Lundalaget iväg till Eskilstuna för det tuffa mötet med tabellnian Guif. Ett Guif som tillsammans med LUGI är ligans formstarkaste.

Även om endast äran står på spel för Guif är LUGI tränaren Tomas Axnér inställd på en svår uppgift, om än långt ifrån omöjlig.

-- Guif har bland annat slagit både Malmö och Ystads IF nyligen. Vi vet vad som väntar. De har höjt sig påtagligt sedan i höstas. Framförallt i anfallsspelet, anser Axnér efter onsdagens träningspass.

Och poängterar vidare.

-- Vi har allt i egna händer för att nå vår målsättning. En sjätteplats som hela säsongen varit vårt mål. Men då krävs det med all sannolikhet seger mot både Guif och Redbergslid på måndag. 

Hur som helst tar LUGI spelarna med sig en stor portion självförtroende med sig i bussen upp till Eskilstuna. Elva poäng på se senaste sex omgångarna vittnar klart och tydligt att det vinröda laget är på gång.

Vidare är laget helt befriat från skador. Nyckeln till en eventuellt ny seger ligger i ett optimalt försvarsarbete i 60 minuter. Vilket lär behövas för att eliminera Eskilstunalagets kreativa anfallsspel.

 

 

Skribent. Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar