Inför avgörande matchen mot RIK i Handbollsligan

Handboll är en publiksport

Aromen av slutspel har redan spridit sig i Lund. En vara som blivit något av en tradition lärdomsstaden under många år i lärdomsstaden.

 

Innan dess, avslutas Handbollsligans grundserie säsongen 2018-2019 på måndagskvällen. En del spänning kvarstår inför den. Vilket lag ska bli tvåa, HK Malmö eller IFK Skövde? Båda lagen möts för övrigt i slutomgången nere i Malmö.

Vem av Hammarby eller AIK får ta det tunga klivet ner i allsvenskan till hösten? I övrigt är det mesta klart, slutspelslagen är klara sedan en tid tillbaka. Eskilstuna Guif och nykomlingen, inför säsongen, IFK Ystad kan redan gå på semester. Önnered och HIF Karlskrona får fortsätta kriga i ett nyckfullt kval senare i vår för fortsatt existens i högsta ligan. Frågan är som sagt om det blir Hammarby eller AIK som hakar på med kvaltåget.

Svaret får vi på måndagskvällen.

 

LUGI spelar en viktigt placeringsmatch i slutomgången mot Redbergslid i multiarenan, Scandinavium, i Göteborg. I händelse av ett vinrött poäng kap i 031 riket leder det till en sjätteplats i sluttabellen. Därmed är säsongens målsättning infriad.

I bästa fall kan faktiskt LUGI bli femma. Men då behöver laget hjälp av gänget från Partille, Sävehof. En seger för dem i bortamötet med Ystads IF samtidigt som LUGI tar poäng uppe i Göteborg och saken är biff. I annat fall lär LUGI hamna på sjundeplats.

I slutspelet kan ett formstarkt LUGI slå ur underläge, oavsett motstånd. En annan fråga är vilket lag som vågar välja LUGI som en presumtiv motståndare i nuläget. Lundalagets formkurva pekar stadigt uppåt. Sex segrar samt en oavgjord på de senaste sju omgångarna för en stor portion respekt med sig.

Skulle sedan LUGI fortsätta segerraden i Göteborg är det säkert många av de fyra bäst placerade lagen som tänker mer än en gång innan de väljer Lundensiskt motstånd.

Hur som helst behöver inte vinrött känna någon press på sig inför RIK mötet.

-- För oss gäller det att titta rätt anspänningsnivå. Vi åker upp till Göteborg med en skadefri trupp, avslöjar LUGI tränaren, efter avslutat träningspass hemma i Arenan på söndagseftermiddagen.

 

 

Skribent: Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar