Inför Alingsås HK med Isak Persson

Högersexan Isak Persson en är av många framtida talanger i den här säsongens LUGI upplaga. Konkurrensen att  slå in i högerstruten är stenhård.

Förutom Isak finns där som bekant både jämnårige Linus Eriksson och Carl Möllerström samma position. Än värre var situationen innan VM uppehållet då Hampus Jildenbäck var mer eller mindre mantalsskriven där, innan flyttlasset drog vidare till proffslivet i Frankrike.

Isak Persson straffskytt mot Skövde

Konkurrenssituation är inget som avskräcker Isak.

-- Nej, snarare tvärtom. Den är enbart inspirerade. Tror den utvecklar oss ännu mer.

När inte Isak syns på handbollsplanen studerar han den sista terminen på samhällsprogrammet vid Polhemsskolan. Till våren väntar således studentexamen.

Förutom inhoppen i representationslaget dubblerar Isak, likt många andra av ungtupparna med spel i HK Farmen i division 1.

-- En lärorik nivå att utvecklas i. I division 1 finns där många bra motståndare. Inte minst topplagen Vinslöv, Ankaret och Kärra.

Att därutöver skolas in i Handbollsligan är något Isak ser som bonus.

-- Det gäller att ta vara på möjligheten när man får chansen.

Nu är det Alingsås HK som välkomnas till Lund. Förra mötet i Alingsås tog LUGI med sig en poäng hem. Med mersmak. Liksom mot IFK Ystad för en dryg vecka sedan (20-20).

Därför var det skönt för laget att äntligen få vinna på bortaplan efter söndagens besök i Karlskrona.

-- Fyra omgångar återstår. Vi ska göra allt för att nå en sjätteplats som var vårt mål när säsongen startade, avslutar Isak i stark vetskap om att LUGI: slutspels biljett blev klar även i teorin uppe i Karlskrona.

Kvällens motståndare AHK, blir av allt att döma bli en svår nöt att knäcka. Alingsås som så sent som måndags tog två oerhört viktiga poäng uppe i Partille mot Sävehof.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar