Två nya LUGI-poäng i en målrik tillställning

LUGI fyllde på sitt konto med två nya friska poäng när laget besegrade Önnered i ÖHK hallen med klara 27-36 (11-20). En på förhand svår match som utvecklades till rena målfyrverkeriet.

 Gästerna tog tag i taktpinnen direkt och var aldrig i underläge vid något tillfälle i matchen. Som allra mest ledde LUGI med elva bollar (9-20) efter en optimal första halvlek.

 På alla fronter. Målvakten Anton Hagvall var tryggheten själv mellan stolparna bakom ett synnerligen inspirerat försvar. När LUGI låg högt upp i sin defensiv kom ÖHK ingen vart.

 Framåt fanns där heller inte mycket att klaga över. Hela 20 strutar i motståndare holken vittnar om ett kreativ anfallsspel. De tre vice männen i LUGI, Hampus Jildenbäck, Alfred Jönsson och Lucas Pellas svarade för fem fullträffar var före pausvilan. Extra skönt för den sistnämnde som äntligen fick igång sin målfabrikation ute på vänsterkanten efter den senaste tidens måltorka.

 LUGI fick en dålig start på den andra akten. Fyra raka mål från hemmalaget gav matchen ett liten nerv. Som närmast var hemmalaget uppe i ställningen 20-24 och 21-25 innan LUGI hittade tillbaka den till det vägvinnande spel laget inledde matchen med.

 - Vi hade en olycklig period i inledningen av den andra halvleken. Då sänkte vi garden. Lätt hänt att de blir så när vi gjort det så bra i den första.

 - Men direkt orolig blev jag aldrig. Tyckte vi hade bra kontroll på det hela, summerade LUGI tränaren Tomas Axnér som fick se sina adepter kliva upp på sjätte plats i Handbollsligan efter segern.

 Ju längre matchen led orkade inte ÖHK stå emot. Hemmalagets tappra upphämtningsförsök ebbade ut och slutkvarten gick helt i lundensisk favör.

Bildtext: Pellas, Jönsson och Jildenbäck stod för 23 av LUGI:s mål ikväll

 I LUGI är de tre vice männen nämnda i likhet med målvakten Anton Hagvall. En extra stjärna i kanten förtjänar även mittnian Anders Hallberg som sällan eller aldrig gör en dålig match.

 I slutskedet av matchen vädrade Axnér morgondagens lugister. En trio bestående av kantspelarna Carl Möllerström, Axel Morand och Anders Hallbergs "kronprins", mittnian Casper Käll.

 En trio som respektlöst gick in och levererade och svarade för två mål vardera. Ett klart och tydligt kvitto på att LUGI:s framtid ser intressant ut.

 Härnäst väntar AIK i Solna i en y bortamatch på söndag. Två nya poäng där bidrar säkert med att vi få se en extra välfylld i Arena i Lund tre dagar senare när Ystads IF kommer på besök i ett av många El Classico möten.

 LUGI verkar tveklöst vara på gång....

 

Önnereds HK-LUGI 27-36 (11-20)

 L: Hampus Jildenbäck 9, Alfred Jönsson 7, Lucas Pellas 7, Anders Hallberg 4, Axel Morand 2, Carl Möllerström 2, Casper Käll 2, Marcus Sjöbrink 2, Hampus Henningsson

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar