Trög start fällde LUGI

LUGI lyckades heller inte med att besegra hemmastarka IFK Skövde i deras egen lejonkula i Handbollsligan. Skövde vann med 29-25 (16-11). Ett resultat som innebar att hemmalaget klev förbi LUGI i tabellen och upp på andraplatsen.

 

Redan efter den inledande kvarten märkte man att LUGI inte hade dagen. Då stod det 8-4 på anslagstavlan. Gästerna kom snett in i matchen, i synnerhet i försvaret. Den tidigare tabelltvåan fick ingen direkt träff på Skövdes tunga distansskytte..

 Även anfallsmässigt gick det mesta i stå för Lundalaget. Det talades om hemmalagets effektivitet i försvarsspel. Målvakten Marcus Holmén fick dessutom ett psykologiskt övertag i matchprologen.

 - Vi missade för mycket i början. I synnerhet jag själv.. Just nu känns det surt, blev Lucas Pellas kommentar i C Mores sändning., efter slutsignalen,

 Allra mörkats för LUGI var det när hemmalaget fortsatte att mala på. I slutet av den första akten var Skövde hela åtta bollar före, 15-7. Då replikerade gästerna med fyra raka mål, 15-11. Målvakten Josip Cavar började få tag på några bollar och LUGI var på gång. I halvlekens slutsekund snappade rutinerade Rasmus Wremer upp en retur sedan och fastställde halvtidsresultat, 16-11.

 Ett tungt baklängesmål för LUGI att ta med sig till pausvilan. För i upptakten av andra ronden presenterade Carl Möllerström sig direkt från hans högersex position. Med två snabba mål och plötsligt var gästerna med i leken och det var match igen,16-13.

 Strax därpå åkte lundensarna på en utvisning och Skövde kunde på nytt dra ifrån till ett fem måls försprång. I   slutskedet ställde LUGI en sista fråga och var uppe och nosade vid, 27-25, med två minuter kvar.

 - Vår andra halvlek var helt okej. Bara synd att  vi fick den starten på matchen, konstaterade LUGI coachen Tomas Axnér.

Visst, Den andra halvleken, som LUGI vann med en boll; får laget ta med sig till onsdagens derby hemma i Lund mot HK Malmö.
 Bildtext: Lucas Pellas en av de tre musketörerna, idag blev det fem mål.
I LUGI måste man på nytt lyfta fram de "tre musketörerna", Alfred Jönsson, Hampus Jildenbäck och Lucas Pellas som efter en mindre lyckad inledning sköt LUGI in i matchen. Tillsammans svarade trion för 20 av gästernas mål. Det indikerar en del om deras betydelse för laget, 
 
 Hampus Jildenbäck passerade med sina sex mål 100-strecket och är uppe i 102 fullträffar den här säsongen. Mot den noteringen är även Alfred Jönsson på väg, Hans nio "kassar" I Skövde Arena förde upp honom på 91 mål.
Skövde hade en av många duktiga aktörer i nyförvärvet Richard Hanisch. Bra  var även den unge niometersskytten Jack Thurin, blott 19 år.
 
 Trots förlusten ska LUGI känna stor heder i den energi och inställning man visade prov på. gästerna gav aldrig upp även om det var en ständig uppförsbacke matchen igenom. En härlig attityd att ta med sig inför onsdagens prestigefyllda derby mot HKM.

 

IFK Skövde-LUGI 29-25 (16-11)

 L: Alfred Jönsson 9, Hampus Jildenbäck 6, Lucas Pellas 5,  Carl Möllerström 2, Markus Sjöbrink. Hampus Henningsson, Anders Hallberg.

 Utv: S: 4x2 min. L: 5x2 min

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar