Sisu från LUGI på export till Finland.

Anton Spelar

 

Talangutveckling genom LUGI's internationella samarbeten 

Verksmahetsidén för LUGI Elithandboll är att den skall ha en stark position inom nationell och internationell handboll. Med en vision om att vara den ledande föreningen i Sverige som ger möjligheter till utveckling och spel i internationella sammanhang. Historien och nutid visar på att LUGI är på rätt väg med sin positionering och den talangutveckling klubben bedriver, varav Anton Karlssons utlåning från LUGI till IFK Grankulla är ett bevis på.

LUGI's utsände Martti Niilekselä besökte Anton och nya klubben för att prata mer om vistelsen och  se en match live i Finska Handbollsligan.

 

Entrén till bollhallen i Helsingforsförorten Grankulla är minst sagt annorlunda. Via en lång gång ner i underjorden når man till slut bollplanen, som ligger en bra bit under markytan. Hallen visar sig vara en kombination av matcharena och skyddsrum.  Här i ”Grottan” spelar IFK Grankulla sina hemmamatcher i den finska Handbollsligan och hit kom Lugis Anton Karlsson som lån från LUGI inför säsongen. Grankulla, som just nu kämpar om den viktiga fjärdeplatsen i serien men också har varit finska mästare, behövde en mittsexa och Lugi hade Anton, som behövde speltid!

Kvällens match mot Pargas, från Åbotrakten, börjar katastrofalt. Domarna i Finland tillåter betydligt mindre än i Sverige och Anton åker inom 12 minuter på två utvisningar. När slutet på halvleken närmar sig ligger grönvita Grankulla under med åtta bollar. På läktaren är de mycket engagerade supportrarna allt annat än nöjda! Men - i andra halvlek tar man sig samman, och Anton har stora framgångar i anfallet där han gör mål, får straffar och får motståndare utvisade på löpande band. Grankullas landslagsspelare Miro Koljonen gör genombrott och hela laget spelar med sAnton Intervju
tor 
energi.  I försvaret punktmarkerar Anton motståndarlagets storskytt, och när 30 sekunder återstår går Grankulla upp i ledning för första gången under kvällen. Vid slutsignal vinner man den viktiga matchen med 26-25, till den entusiastiska publikens stora glädje!

”Anton är en stark pjäs och ett ständigt hot för våra motståndare” säger IFK Grankullas ordförande Kristoffer Aspelin. ”Han har tillfört mycket till IFK Grankulla och är så här långt i serien vår främste målgörare. Motståndarna får jobba hårt för att stoppa honom, och med sin enastående kämpa anda och sina unga år är han en väldigt fin förebild för klubbens ungdomar.”

För er som vill läsa mer om vad Anton sysslar med privat i Helsingfors, följ länken och se vad Antons klubbkamrat och landsman Patrik ”Pava” Johansson skriver om sin unge Lugi-kollega.

 

https://grifk-handball.com/miehet/pava/han-har-redan-blivit-ett-publikfavorit-med-sina-fina-avslut

 

Lycka till Grankulla och heja Anton!

 

 

 

Skribent: Martti Niilekselä

 

Fler nyheter från Herrar