Möllerström inför LUGI-Kristianstad

Matcherna mot IFK Kristianstad tillhör säsongens höjdpunkter. Mycket publik, mycket fight både på plan och på läktare, oftast jämna matcher resultatmässigt. På fredag är det hemmamatch mot Kristianstad och på Annandag Jul är det bortamatch mot Kristianstad.

Bildtext: Carl Möllerström efter gårdagens träning

En av LUGI-spelarna, Carl Möllerström, spelade för Kristianstad innan han kom till LUGI och Lund förra säsongen. Hur ser då Carl på matcherna mot Kristianstad?

-        Förra säsongen var det lite mer speciellt, då kände jag fler i laget. Men nu finns inte den känslan kvar på samma sätt. Men det är alltid roliga matcher att spela med bra tryck på läktarna.

Carl studerar heltid parallellt med handbollen. Det är kandidatprogrammet i ekonomi.

-        Det passade bra för min del med Lunds Universitet i kombination med LUGI. Och jag har faktiskt inte ångrat att jag valde LUGI. En bra klubb med ett ungt lag i kombination med en del rutinerade spelare.

Denna säsong har Möllerström fått betydligt mer tid på plan än förra. Och det har gått bra med 23 mål hittills.

-        Det är skoj att jag fått förtroende och det är skoj att jag fått hög utdelning på mina avslut. Det stimulerar alltid att få förtroende.

I Kristianstadslaget spelar en av Carls bästa vänner Anton Persson som V6.

-        Vi brukar ha våra interna diskussioner och fighter och det är skoj. Får se om vi möts på plan på fredag.

På läktaren hoppas även Carl att få sitt stöd från familj och vänner.

-        I och med att de bor i Kristianstadstrakten så har Kristianstad tillhört favoritlaget. Men nu hoppas jag de hejar på LUGI på fredag.

Om vi tittar på senare årens statistik mellan lagen samt att Kristianstad spelar internationell handboll på hög nivå så talar det mesta för Kristianstad. Men så menar inte Carl.

-        Vi har absolut allt att vinna i denna match, när vi förbereder oss så har vi alltid vinst som mål. Så jag är optimistisk inför denna match.

Matchen börjar kl 19:00 på fredag. Efter denna match så har spelarna endast ledigt på julafton. Förberedelserna för bortamatchen mot Kristianstad den 26 dec samt hemmamatchen mot Sävehof den 28 dec (under Lundaspelen) måste genomföras på bästa sätt.

Men först ses vi i Arenan på fredag!

 

VÄLKOMMEN!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar