Måltorka fällde LUGI

Det blev ingen lyckad dag på jobbet för LUGI när HIF Karlskrona gästade Arenan i Lund. Blekingarna tog sin tredje raka seger och fyllde bussen med två poäng. Matchen slutade 20-23 (10-11).

 Hemmalaget fick aldrig något riktigt "flow" i anfallsspelet sett till hela match. Snarare var det andefattigt och handlingsförlamat. Därtill hade Karlskrona en målvakt vid namn Uros Tomic som LUGI stundtals gjorde till en världsmålvakt, i synnerhet i den andra halvleken.

 Det var framförallt spelet från nio meter som gick i stå för hemmalaget. Storskytten Alfred Jönsson antecknade sig i målprotokollet först när drygt 50 minuter var spelade. Inte heller Hampus Henningsson hade någon lycka med sig, En ynka fullträff från hans "vänsterslägga" var en klen utdelning.

 Efter en förhållandevis jämn första halvlek såg LUGI ut att ta kommandot direkt efter sidbytet. Hemmalaget var uppe i ledningen med 13-12, en ledning som hemmalaget inte återtog i resten av matchen

 Därefter replikerade gästerna med fyra mål.  Sedan blev det uppförsbacke för "vinrött" som inte kom upp i den nivå laget visade prov på i den senaste matchen uppe i Alingsås.

 Som mest ledde gästerna med fyra bollar. LUGI-tränaren Tomas Axnér försökte forma sitt manskap i slutskedet med alla tänkbara konstellationer, utan nämnvärd framgång. LUGI körde helt fast och uppträdde alltmer desperat ju längre matchen led,

Bildtext: Anders Hallberg gjorde det bra idag så länge han kunde vara med

 I slutskedet fick Anders Hallberg en armbåge i ansiktet av lundabekantingen Johannes Sandgren (en gång i tiden i H43), Hallberg tvingades därefter avstå resten av matchen.

 -- Visst, Karlskrona  gjorde det bra. Jag tycker ändå vi faller på eget grepp. När inte niometersskyttet fungerade skulle vi klivet mer in på dem och satsat på genombrott, Släpper man in 23 på hemmaplan mot ett lag som ligger bakom oss i tabellen borde det räckt för seger.

 -- Men vi gör ingen av våra bättre matcher, konstaterade LUGI-tränaren Tomas Axnér.

 Försvarsspelet var där inget att klaga över sett med "vinröda" ögon. I anfallet lyckades i vanlig ordning Hampus Jildenbäck. Även Anders Hallberg bör nämnas som svarade för tre målgivande assist innan pausvilan.

Bildtext: Hampus Jildenbäck gör aldrig någon besviken, LUGI:s bästa målskytt idag

 För HIF Karlskronas del var del var det lagets tredje raka tvåpoängare. Blekingarna är således klart på uppgång. För LUGI är det bara att bryta ihop och komma igen. Förhoppningsvis redan nästa fredag när Axnérs adepter är ute efter revansch i dubbel utsträckning när IFK Ystad kommer på besök.

 Var slutresultatet tråkigt så var publiksiffran (852 åskådare) ännu sämre. Trots fem matcher för LUGI irad utan förlust hade inte de svårflörtade lundaborna letat sig till Arenan. Beklagligt. Bara hoppas det blir fler mot IFK Ystad. Spelarna behöver stödet av sin hemmapublik,

 LUGI-HIF Karlskrona 20-23

L: Hampus Jildenbäck 8, Anders Hallberg 3, Alfred Jönsson 2, Hampus Nygren 2, Markus Sjöbrink,, Hampus Henningsson, Lucas Pellas, Casper Käll, Karl Wallinius.

Utv: L: 3x2 min HIF K: 3x2 min.

Publik: 852.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

Matchbilder Kenneth Landgren

Fler nyheter från Herrar