LUGI tappade ledning och föll i Partille

LUGI har det tungt för tillfället i Handbollsligan. Uppe i Partille mot därvarande IK Sävehof blev lundensarnas tredje raka förlust ett faktum. Sävehof vann med 29-25 sedan LUGI gick till pausvilan med med en uddamålsledning, 12-13.

I en match som LUGI förde till stor del. I den första halvleken skiljde endast ett mål mellan lagen. Efter sidbytet kopplade gästerna ett litet grepp och ledde med 21-23 innan det roliga tog slut.

Fram tills såg LUGI ut att vinna jakten om de två poängen. Sedan gick dessvärre i det mesta stå, anfallsmässigt. Sävehof vann den avslutande kvarten med 8-2.

-- Ja tyvärr. Tycker vi för matchen så långt och står upp bra. Vi kunde dessutom ryckt åt oss en tremålsledning, Sedan slarvar vi och slänger bort en del bollar i samband med att vi gör för många tekniska fel, kommenterade LUGI tränaren Tomas Axnér.

I den andra halvleken hade Alfred Jönsson skjutit in sig. Gjorde fyra raka  mål.

-- Vi stressar helt i onödan i slutskedet. När vi ledde med två mål skulle vi bara spelat av matchen.  Vi brukar vara coola i de lägena. Just nu känns det surt, ansåg Alfred Jönsson i C Moores sändning 

Alfred, som i dagarna blivit nominerad i den svenska brutto VM truppen.

Hur surt den än kändes blev Alfred Jönsson Lundalagets bästa skytt med sina sex kassar, lika många som den allt lika listige lagkaptenen Anders Hallberg.

Hallberg är en av Handbollsligans lurigaste skyttar med sina snabba underarmsskott i steget. Med facit i hand skulle LUGI kaptenen avlossat kanonen än mer. Hallberg hade dagen helt enkelt och var för dagen LUGI:s bästa aktör.

Bildtext: Dagens 6-måls skyttar Alfred Jönsson och Anders Hallberg

Den alltid mestadels pigge högersexan Hampus Jildenbäck hade däremot ingen av sina bättre dagar. Två straffmål var det enda han krediterades för. Inga spelmål från Jildenbäck således. När hände det senast?

Hemmalaget levde mycket på sina båda niometersskyttar, Gezim Salihi och Oscar Sunnefeldt, åtta mål vardera.

-- Däremot lyckades vi hålla William Bogojevic nere på två, Vilket får anses som bra, inflikade Axnér.

En annan detalj i Sävehofs, som det skulle visa sig vara, segerrecept, var att hemmalaget mer eller mindre neutraliserade LUGI:s kanter Blott fyra mål blev gästernas utdelning från dessa annars så framgångsrika positioner. Tre mål av Lucas Pellas och ett av Carl Möllerström.

Senast i derbyt mot HK Malmö gjorde duon tio strutar tillsammans, fem vardera. Det säger en del om Sävehofs effektiva bevakning.

Närmast väntar IFK Kristianstad hemma i Arenan på fredag.

-- Då får vi hoppas på en seger, avslutade Axnér inför den förmodligen tunga hemresan.
 
Förlusten till trots var det ett steg i rätt riktning i jämförelse med derbyt förra veckan. mot HK Malmö. Hur långt det räcker mot IFK Kristianstad, ett lag som är hårt matchat i dessa dagar återstår att se.
 
En sak är emellertid säker, kan LUGI uppträda i samma stil som i de inledande 45 minuterna uppe i Partille så finns där möjligheter att rubba de svenska mästarna från nordöstra Skåne.

 

Sävehof-LUGI 29-25 (12-13)

 Målskyttar:  Anders Hallberg 6, Alfred Jönsson 6, Hampus Henningsson 3, Lucas Pellas 3, Markus Sjöbrink 2. Karl Wallinius 2, Hampus Jildenbäck 2, Carl Möllerström,

Utv: S: 1x2 min L: 3x2 min.

 

Av: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar