LUGI orkade inte stå emot mästarna

LUGI förlorade Skånederbyt i Arenan mot IFK Kristianstad med odiskutabla 26-35 efter likaläge i paus, 15-15.

Precis om siffrorna avslöjar hängde LUGI bra med i händelserna innan halvtidsvilan. IFK Kristianstad inledde bäst och gick upp i en tremålsledning, 0-3 efter lite drygt två minuters spel. Som sedermera blev 1-4 innan LUGI svarade med matchens första replik, 4-4 fem minuter senare.

Därefter ryckte Kristianstad åt sig en fem målsledning och många av de knappt 2000 åskådarna på läktaren trodde nog lite till mans att loppet var kört för "vinrött"

Men ingalunda. Vid ställningen 10-15 gjorde hemmalaget en heroiskt upphämtning och hade sitt bästa momentum i matchen. Gästernas tränare Ola Lindgren tog en timeout i slutskedet av den första halvleken. Något inte LUGI stördes av, fem raka hemmamål betydde ställningen 15-15 efter 30 minuters spel. Det fjärde adventsljuset var på att tändas redan nu. Hoppet växte i biblioteket,

-- Tyvärr lyckades vi inte fullfölja. Vi gjorde för många tekniska fel och blev vi straffade direkt. Sedan är Kristianstad ett tung lag att möta, Den här gången visade verkligen upp sin internationella rutin, ansåg LUGI tränaren Tomas Axnér.

En klockren sammanfattning. För precis så var det i den andra akten. Ett för dagen heltaggat IFK visade ha både en och två växlar till att lägga in samtidigt som hemmalaget drabbades bensinstopp.

Bildtext: Alfred Jönsson prsterar alltid, 8 mål idag.

Någon spänning att tala om fanns där inte efter sidbytet. Tio minuter in i andra halvlek var gästerna på nytt fem mål före, 19-24. Därefter orkade inte LUGI svara en tredje gång. Matchen var mer eller mindre körd. Där fanns inga tecken på att LUGI skulle gå i kapp igen.

-- För att vi ska rubba IFK Kristanstad måste vi ha en dag när allt fungerar, konstaterade Axnér.

Att det sedan rann i väg en del i matchepilogen berodde delvis att LUGI vädrade  en del av sina "morgondagare" i matchepilogen.

De gjorde på inget vis bort sig men att ställas mot nordostskåningarna fysiska garde blev en övermäktigt uppgift. LUGI har chans till revansch redan annandag jul då de båda lagen på nytt ställs mot varandra. Uppe i Kristianstad. Där inte IFK förlorat mot svenskt motstånd sedan mars 2015. Mot just LUGI!

I hemmalaget måste man (för vilken gång i ordningen?) lyfta fram Alfred Jönsson. Jönsson blev matchens bästa målskytt med åtta projektiler. Vilket innebar att han passerade 100-strecket i antal gjorde mål. Bra var även Lucas Pellas (6 må) som var kliniskt ren i sina avslut.

Bildtext: Lucas Pellas hade hög utdelning på sina avslut, 6 mål, dagens lirare i LUGI.

I IFK var där många som bör nämnas. I synnerhet målvakten Leo Larsson tillsammans med urstarke Arnar Arnarsson och högersexan Valter Chrintz.

 

LUGI-IFK Kristianstad 26-35 (15-15)

L: Alfred Jönsson 8, Lucas Pellas 6, Anders Hallberg 3, Hampus Jildenbäck 3, Karl Wallinius 2, Carl Möllerström, Markus Sjöbrink, Hampus Henningsson, Axel Morand.

Utv: L: 2x 2min K: 2x2 min.

Publik: 1927.

 

Skribent: Stefan Hegenius

 

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

Matchbilder Kenneth Landgren

Fler nyheter från Herrar