Josips tankar om mötet mot RIK

Josip

 

 

 

Fredagsmatch och öppet för after work, såväl på som utanför plan. Föreställningen i arenan står LUGI och Redbergslid för och grabbarna hoppas ha ett bra stöd i ryggen när Göteborgslaget gästar dem. - Stämningen blir mycket bättre med er närvaro, ni är viktiga för oss då känslan blir helt annorlunda när ni är i arenan, säger LUGIs målvakt Josip Cavar.

 

 

Det blev en bra match uppe i Karlskrona för de vinröda i söndags, man släppte aldrig in hemmalaget i matchen utan stod upp bra såväl framåt som bakåt och tog de två poängen.

- Vi spelade bra i sextio minuter och lät dem aldrig komma in i matchen, även om det var jämnt i början. Vi behöll lugnet och spelade vårt spel genom hela matchen, säger Josip Cavar.

LUGI har inkasserat fem poäng på de inledande sex matcherna, men laget behåller lugnet.

- Vi har mött bra lag hitintills och de har allihop varit starka lag. Så vi har inte känt någon oro, vi vet om att resultaten kommer komma för vi har spelat väldigt bra i matcherna – det är bara den sista biten som skall göras också. Man kan inte vara bra i femtiofem minuter, man måste vara bra i sextio för att få resultaten med sig, berättar målvakten Josip Cavar.

Inför säsongen valde LUGI att förstärka laget med Anton Hagvall för att täcka upp efter att Oscar Jensen valt att lägga skorna på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär. Med en ung talangfull målvakt in innebär det en ny konkurrenssituation, något Josip ser positivt på.

- Anton är en duktig målvakt och är några år yngre än mig så han vill såklart också spela, men vi hjälps åt väldigt mycket på träningar och matcher – sen är det upp till Tomas vem som ska spela. Jag vill såklart stå i alla matcher så det gäller att kämpa och träna på så blir det förhoppningsvis bra. Men vi hjälps åt och det är skönt när man kan gå till varandra.

Den här fredagen är det Redbergslid som gästar arenan, ett bra lag med en fin historia som alltid står för bra motstånd när de ställs mot de vinröda – men LUGI börjar hitta formen och hoppas kunna stå upp mot Göteborgslaget under hela matchen och inkassera två nya poäng.

- Vi mötte ju dem i kvartsfinalen i våras och det är i princip samma lag nu. Det är ett duktigt lag som alltid krigar, och de har en skicklig målvakt, det gäller vi får hål på honom där bak.

- Nu gäller det vi fokuserar i sextio minuter och inte slappnar av och låter Redbergslid få styra matchbilden, det är vi som ska göra det. Vi måste vara fokuserade och noggranna i det vi gör.

 

Avslutningsvis, en passning till alla vinröda supportrar inför fredagens drabbning i arenan.

- Det är bara komma dit och stötta oss, vi behöver det. Stämningen blir mycket bättre med er närvaro, ni är viktiga för oss då känslan blir helt annorlunda när ni är i arenan, avslutar Josip.

 

Fler nyheter från Herrar