Inför IK Sävehof-LUGI

LUGI, i likhet med alla andra lag, i Handbollsligan, är inne i ett intensivt skede. Nu väntar närmast IK Sävehof och IFK Kristianstad i dubbelmöte  före det välförtjänta VM uppehållet.

 181205 LU YIF Tomas A

På måndagskvällen är spelplatsen Partille Arena där IK Sävehof tar emot LUGI. Ett LUGI som anländer dit efter två raka förluster mot IFK Skövde och HK Malmö.

- Vi åker dit med en go magkänsla. Sävehof är oberäkneliga och de har hemmamatch. Samtidigt,  om vi kommer upp i nivå, vet jag att vi har en god poäng chans, säger LUGI-coachen Tomas Axnér.

Sävehof kommer inför matchen med en smått sensationell förlust mot Hammarby som följdes upp med en seger i förra omgången mot HIF Karlskrona.

Tidigare i höst har Sävehof två tunga skalper att sätta i bältet då vårens SM-finalister HK Malmö (borta) och IFK Kristianstad (hemma) besegrats.

- Den här säsongen är otroligt jämn. Nu börjar dessutom laget på undre halvan plocka poäng. Så varje match är viktig, inflikar Axnér.
 
Några skador eller sjukdomar är inte rapporterade i LUGI truppen. Detta till trots är det Sävehof som har ett knappt favoritskap över sina axlar. Gästerna från Lund slår ur underläge.
 
- Just har vi många tuffa matcher. Skövde och Malmö som vi spelat mot nyligen och så nu dubbelmatcher mot Sävehof och Kristianstad, understryker Axnér.
 
När sedan Handbollsligan drar igång på nytt efter VM uppehållet får LUGI ett något "mänskligare" program. Matchandet blir inte lika tätt samtidigt som själva restprogrammet ser mer inbjudande ut. Men det är på papperet.
 
På plan kan det gå hur som helst. Det finns vare sig säkra segrar eller förluster. Det är just det som gör denna säsongens Handbollsliga än roligare när ovissheten råder.
 
Ovisst blir det med all säkerhet även uppe. i Partille Arena. De flesta läsare av dessa rader håller sannolikt tummarna för att de "vinröda" handbollskrigarna"  swishar hem två blytunga poäng på kontot före hemresan till Lund.
 
Skribent: Stefan Hegenius 

Fler nyheter från Herrar