Inför: IFK Skövde-LUGI

En av säsongens allra tuffaste uppgifter i Handbollsligan ställs tabelltvåan LUGI inför när laget gästar IFK Skövde på söndagseftermiddagen.

Ett Skövde som verkligen blommat ut när höstlöven nyligen fallit. I synnerhet på hemmaplan där laget hittills är obesegrat så här långt.

 - Vår målsättning är att bryta den trenden, säger LUGI coachen Tomas Axnér efter lördagens träningspass.

 IFK Skövde bjuder på fritt inträde. Så räkna med ett bra tryck i Skövde Arena. Hemmalaget, (en poäng efter LUGI i tabellen), har varit säsongens stora utropstecken hittills och får bära favoritskapet.

 - Det tycker jag de får göra, anser Axnér vidare.

 Någon förklaring till Skövdes framgång?

 - De har lyckats med sina värvningar och seglar i medvind., ett mycket bättre lag nu jämfört med de senaste säsongerna.

 - Vi vet att vi ställs inför en tuff uppgift. Men vår målsättning är att bärga segern.

Bildtext: Tomas Axnér säger att målet är att bärga segern

 Ska något lag lyckas i Skövde är det rent av LUGI. Lundalaget är ligans formstarkaste och kommer till spel med en diger segerrad. Senaste förlusten var smått överraskande mot HIF Karlskrona på hemmaplan.

 Den senaste tiden har LUGI:s försvarsspel hyllats av expertisen. Men all rätt. Första halvlek senast mot Ystads IF var den klart bästa "vinrött" presterat på de 15 inledande omgångarna.

 Anfallsspelet finns där heller inte mycket att klaga på, totalt över 90 "kassar" i de tre senaste matcherna. Ett fullt godkänt betyg.

 - Vårt anfallsspel är hela tiden under utveckling. I övrigt känns det väldigt bra. Vi har en fin harmoni i truppen, hälsar Axnér före söndagens utflykt.

Umgås IFK Skövde med en del skador, bland annat på  högernian Christian Svensson, så råder rena rama motsatsen i LUGI. Än en gång en helt skadefri trupp. Återstår att se hur långt det räcka mot hemmastarka IFK Skövde.
 
Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar