Inför IFK Kristianstad-LUGI

Spelarna i LUGI har knappt hunnit smälta julmaten förrän plikten på nytt pockar på uppmärksamheten. I den här veckan går Handbollsligan in på upploppsrakan. Två omgångar återstår innan det efterlängtade VM uppehållet. För LUGI:s vidkommande handlar det om returmötet med IFK Kristianstad på Annandag jul.

Endast två dagar senare kommer IK Sävehof på besök i Arenan i samband med de årligen återkommande Lundaspelen. För LUGI handlar det om revanschmöten i båda fallen.

Först och främst gäller det således serieledaren IFK Kristianstad. På bortaplan. På pappret  är det säsongens svåraste match.

I sin egen "lejonkula" har de orangeskrudade nordost skåningarna inte förlorat på snart fyra år mot svenskt motstånd. Den senaste förlusten för IFK dateras i mars 2015. Motståndet den gången var LUGI.

Ska historien upprepa sig på nytt? Ska lundensarna sluta cirkeln och sätta stopp för IFK smått osannolika hemmasvit?.

Bildtext: Axnér accepterar inte 16 kontringsmål från motståndarna i denna match

Säkert  hoppas LUGI anhängarna att "undret" ska ske.

Någon gång lär ju IFK få bita i det sura äpplet. Även på hemmagolv. Frågan är bara när.

LUGI tränaren Tomas Axnér förklarade efter lagens drabbning i fredags det hela såhär.

-- Kristianstad är seriens bästa lag. Ska vi slå dem krävs det  att alla spelarna är på topp.

LUGI kan som alla andra lag i Handbollsligan slå ur underläge. IFK är alltid skyhöga favoriter i sin egen Arena. Motståndarna iklär sig i rollen som outsiders.

-- Vårt främsta mål med en här matchen att göra saker och ting bättre än förra mötet. Att de gör 16 kontringsmål är inte acceptabelt. Vi vill först och främst en bra prestation, anser avslutningsvis, efter juldagens förhållandevis tuffa träningspass,  Axnér.

LUGI mönstrar ordinarie manskap.  Avkast klockan 16 i Kristianstad Arena. För er som inte beger er dit går det att följa matchen i vanlig ordning på C More eller Sportkanalen.

 

Skribent: Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar