Inför HK Malmö med Hampus Nygren

Tid för ännu ett av många Skånederby när LUGI tar emot HK Malmö hemma i lärdomsstaden. Mötet bli det andra lagen emellan den här säsongen.

 Redan i den andra omgången stötte lagen på varandra i Baltiska hallen. Den gången drog HKM längst och vann med två bollars marginal.

 Så LUGI är ute efter revansch. Ett derby är av speciell karaktär. Förutom poängen är prestigen nog så viktig. Inför den här säsongen anlände Hampus Nygren, fostrad i RP Linköping, till LUGI från just HK Malmö.

Bildtext: Hampus Nygren trivs bra i LUGI och Lund

 - Jag hade fyra fina säsonger i Malmö. Men klubbytet ångrar jag inte. Jag trivs både med LUGI och staden, förklarar Hampus Nygren som flyttar till ny lägenhet här i Lund tillsammans med flickvännen efter nyår.

 Några speciella känslor inför derby?

 - Det är klart det alltid känns lite extra att möta sina gamla kompisar som man känner väl. Men det var värre när vi mötte dem i Malmö. Nu har man kommit mer in i det. Att möta Malmö känns numera som vilken match som helst, vittnar Nygren.

 I HK Malmö hade Hampus begränsat med speltid. Så även i LUGI.

 - Jag vet förutsättningarna. Markus (Sjöbrink) är första alternativet. Men det inget jag går omkring och surar över.

 När väl Hampus är på plan märks det. Mittsexan är ett riktigt energiknippe och hans fighting  spiritit smittar av sig på lag kamraterna. Även vid sidan om planen . Han har svårt att sitta still på bänken.

 - Det är sådan jag är som människa. Vill gärna lägga mig i saker och ha synpunkter. Sedan är det viktigt att pusha på laget även om man inte är på plan.

 Hur som helst har LUGI fått en viktigt karaktär i laget. En kämpe av renaste vatten. Sådana behövs alltid. Kanske ännu mer i derby sammanhang när känslorna flödar.

 HK Malmö hälsas härmed välkomna till Lund. Förra säsongens SM finalist har haft det lite tuffare på bortaplan den senaste tiden, förluster mot HIF Karlskrona och IFK Ystad.

 - Tror inte man ska stirra sig blind på statistiken. avrundar linjekämpen Hampus Nygren.

Nog så riktigt. Alla matcher har sitt eget liv. I synnerhet de ovissa derbyna. Som regel är det täta matcher och riktiga nagelbitare. Oavsett tabellposition.
 
Skribent: Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar