Inför HIF Karlskrona-LUGI

Den sjätte matchen i Handbollsligan för LUGI är mot HIF Karlskrona på bortaplan söndagen den 7 okt.

 

Säsongstarten för LUGI har blivit några poäng fattigare än förväntat. Vinst i första matchen mot Önnered. Sedan kom tre matcher mot de tre lag som är rankade högst i serien, Malmö, Ystads IF och Kristianstad. I denna matchserie blev det en poäng mot Ystad på hemmaplan. Den senaste matchen mot IFK Ystad var nog förväntningar från Lundafansen en seger men IFK Ystad släppte aldrig ledningen i matchen och kunde något överraskande ta hem segern med 26-24.

Nu är det möte med ett lag som experterna har tippat att tillhöra den nedre halvan i tabellen. Och Karlskrona har endast tagit 2 poäng och det gjorde man mot Önnered i senaste matchen. Men i matchen innan var det en uddamålsförlust mot Malmö där man haft ledningen hela matchen till sista anfallet. Och Karlskrona är ett starkt hemmalag. I år tränas laget av LUGI-bekantingen Robert ”Knirr” Andersson. Ett namn bland spelarna som vi Lundabor känner igen är Johannes Sandgren som tillika leder den interna skytteligan i Karlskrona. Johannes är tillsammans med Nicklas Grundsten några av nyckelspelarna i Blekinge-laget. Grundsten satte 6 av 6 från M6-positionen i senaste matchen.

Bildtext: Tomas Axnér

-        Karlskrona har ett bra skytte på alla positioner och träffar de rätt så är de farliga menar Tomas Axnér också.

Vad var det som inte var 100 % mot IFK Ystad frågar vi coachen Tomas Axnér:

-        I första halvlek så hade vi sänkt gardet och det fattades några procent när vi gick in i situationerna. I andra halvlek spelade vi bra under den perioden när vi kom ikapp 5-målsunderläget. Men sedan tappade vi fokuset lite grann som gjorde att IFK Ystad kunde vinna. Vi har pratat igenom detta så vi ska vara förberedda på detta i matchen mot Karlskrona. Vi har haft bra träningar denna veckan.

-        Nu är vi i poängbehov så detta är en viktig match för oss slutar Tomas Axnér.

Som det ser ut nu så finns det inga skador vilket innebär att Anton Hagvall är tillbaka igen.

Matchen spelas i Karlskrona IH och börjar kl 16:30. För er som inte ska ha en söndagsutflykt till Karlskrona går det att se matchen via CMore.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar