Inför Hammarby-LUGI

LUGI har nu avverkat 8 matcher i årets Handbollsliga. Den nionde matchen står för dörren på fredag då LUGI åker till huvudstaden för att möta Hammarby.

De tre senaste matcherna har slutat med seger och nu är frågan om Hammarby ska kunna bryta denna segerrad för LUGI. Hammarby kommer från en förlust mot IFK Ystad men har spelat jämnt mot många bra lag. I premiären vann Hammarby mot ett nytänt IFK Skövde.

LUGI intar en sjundeplats i Handbollsligan när detta skrives och målet är att ta sig till slutspel d v s hamna bland de åtta första. Men det är säkert 10-11 lag som konkurrerar om dessa platser så det går inte att sätta sig på latbänken. Alla poäng är viktiga i detta skede.

I Hammarby finns många duktiga spelare. En av de dominerade hittills denna säsong är den spelande tränaren Patrik Fahlgren. Han finns långt uppe i både skytte- och assistligan i Handbollsligan. Sedan finns det ytterligare 3-4 spelare som LUGI:s försvarsgäng får hålla ett öga på.

-        Hammarby är alltid Hammarby och Eriksdalshallen är alltid Eriksdalshallen. Tror att de kommer att spela ett offensivt försvarsspel. Vi måste hålla oss till vår plan och se till att hålla nere tekniska misstag säger Tomas Axnér precis efter den sista träningen inför matchen.

-        De har ju Patrik Fahlgren som är en av ligans bästa spelare. Sedan har de även duktiga niometersspelare i Richard Lönn och Adam Norman samt två duktiga och spännande målvakter så det blir nog tufft.

En av spelarna som har förflutet i Hammarby är ju vår duktiga kantspelare Lucas Pellas som hittills gjort 25 mål denna säsong.

Bildtext: Lucas Pellas ställs mot sina tidigare lagkompisar, här i samtal med Hallberg på träningen.

-        Ska bli skoj att möta sina gamla lagkompisar. Skulle tippa att ca hälften av laget var med när jag spelade med Hammarby också. Man blir extrataggad i sådana matcher menar Lucas Pellas.

-        Framförallt ska det bli skoj med många vänner och familjen på läktaren, det hjälper också till att tända lite extra avslutar Lucas Pellas.

Historiskt har lagen mötts i serie- och slutspelssammanhang 17 ggr på Hammarbys hemmaplan och där har lagen vars 8 segrar och en match har slutat oavgjort. Statistiken är betydligt bättre i Lund sett med LUGI-ögon.

LUGI kommer med fullt lag d v s Marcus Sjöbrink kan spela. Matchen börjar kl 19:00 på fredagen.

Om vi ser på säsongsstarten som helhet har LUGI spelat ihop 9 poäng på 8 matcher.

-        Visst kunde vi haft någon poäng till om allt gått vår väg. Vi kunde tagit en poäng till mot YIF, kanske mot Kristianstad men å andra sidan kunde vi tappat poäng mot YIF också. Sedan var IFK Ystad bättre än oss så de var förtjänta av segern. Men nu har vi tagit tre raka vinster så jag är väl ganska nöjd med poängen vi fått avslutar Tomas Axnér.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar