Inför El Clasico med Hampus Henningsson

Hampus Henningsson

 

Derbymatcherna mot Ystads IF brukar alltid bli härliga tillställningar med mycket prestige och publik. För ett antal år sedan betydde seger oftast att man var bäst i Skåne. Idag är det lite annorlunda. 4 av de 5 översta lagen i tabellen är från Skåne idag. Och av dessa skånelag på övre delen av ligan intar LUGI och Ystads IF de sista platserna d v s fyra och fem. Det gör absolut inte matchen mindre viktig, tvärtom.

 

 

Att Ystads IF är inne i en positiv period med högform bevisar resultatet från senaste matchen. Vinst i Ystads-derbyt med hela 12 bollar. Kim Andersson bombar på som i fornstora dagar och bröderna Hallbäck med lillebror Ludvig i spetsen ligger inte långt efter. Sedan vet vi alla också vad Hampus Andersson, Alexander Borgstedt och Mario Lipovac går för. Den spelare som kanske figurerar mest i LUGI-s huvud är deras målvakt Anders Persson. Han brukar alltid tända till mot LUGI. Han har lika hög räddningsprocent på straffar som andra skott. Även Måns Landgren är en mycket duktig målvakt om nu LUGI får hål på Anders.

LUGI har tre raka vinster. Vinster är alltid vinster även om det inte varit mot något av topplagen. Men nu väntar tio tuffa matcher i rad där Ystads IF är första motståndare. Lagen har mötts en gång i Lund denna säsong. Då delade lagen på poängen.

Hampus Henningsson har blivit en av nyckelspelarna denna säsong. Framåt har han gjort 45 mål. Motsvarande siffra förra säsongen var 27. Men den kanske viktigaste uppgiften är försvarsspelet från Hampus. Vad säger Hampus själv om denna säsong?

"Stundtals har vi spelat bra men vi måste nå en bättre jämnhet och då på en liten högre nivå inleder Hampus. Försvarsmässigt fungerar samarbetet mellan oss utespelare och målvakt bättre nu. För min egen del så hade jag den bästa utvecklingen förra säsongen efter juluppehållet. Tycker själv att jag ska bli bättre på avsluten".

När vi sedan kommer in på onsdagens match mot Ystads IF så säger Henningsson följande:

"YIF kommer från en stark derbyvinst så det gäller för oss att vara på plats direkt. Det brukar bli målsnåla matcher med mycket fysik i dessa derbyn. Men det är skoj. Och så är det skoj med lite mer folk på läktarna än normalt. Det kan bli en bra stämning. Så vi hoppas på bra stöd från våra egna supportrar".

På frågan om hur man ska få hål på Anders Persson svarar Hampus att han brukar vara ett spöke för oss.

"Men vi får läsa på och jag tycker det blivit bättre för vår del de senaste matcherna".

Visste ni förresten att det sannolikt är från Ystad som vår Arena fått namnet Biblioteket. Oavsett var det kommer från så låt oss se till vi att tillsammans med ”Di Vides” supportar skapar en härlig El Clásicô-stämning.

Välkomna!

 

Fler nyheter från Herrar