Inför AIK-LUGI

I morgon (söndag) flyger LUGI:s handbollsherrar upp till Stockholm för att ta sig an AIK i Solna. Ett möte där LUGI får bära favoritskapet. Varningsflagg är emellertid hissat.

I förra spelomgången tog som bekant AIK sina två första poäng för säsongen när HIF Karlskrona var på besök. En bedrift som inte LUGI orkade med när blekingarna gästade Arenan i Lund härförleden.

Efter den smolken i en annars välfylld glädjebägare har LUGI höjt sig flera snäpp. Insatserna mot IFK Ystad (hemma) och Önnereds HK (borta) senast har Lunds stolthet visat en tydlig indikation på att formkurvan pekar uppåt.

Både IFK Ystad och Önnered besegrades med klar marginal. Två tämligen lätta expeditioner (utan verka styv i torken), med facit i hand.

Blir det lika bekvämt mot AIK återstå att se.

-Så klart har de fått energi efter segern mot HIF Karlskrona. För vår del gäller det att göra det lika bra som vi gjorde uppe i Önnered, kommenterar LUGI-tränaren Tomas Axnér efter lördagsförmiddagens träningspass.

Apropå Axnér. LUGI-tränaren er inte sen med att erkänna att har ett stort AIK hjärta.

-Det stämmer. Jag är en stark AIK:are. Fast då handlar det om fotboll, förtydligar den "vinröde" coachen.

Så några sentimentala beröringspunkter för "kolsäckarna" i Solnahallen lär inte Axnér umgås med. Det är självklart LUGI som gäller.

Två nya poäng skulle innebära derbyfest hemma i Lund på onsdag i klassikermötet mot Ystads IF. Men vi är inte där än. Först ska förhoppningsvis Solnalaget besegras. 

- På papperet sett har vi ett bättre lag än AIK. Men vi måste vara på plats. Är vi inte det kan det gå illa, fortsätter Axnér.
 
AIK i har några spelare att se upp lite extra. Inte minst Ola Pewik som gjort livet surt tidigare för Lundalaget. Vidare förfogar hemmalaget över kantskytten Philip Jonsson, fd HK Aranäs,,  som av hävd är ett orosmoln för LUGI försvaret.
 
 Utöver dessa båda herrar finns Adam Tumba. Så sent som i våras i vinrött. För honom är matchen extra speciell när han ställs mot sina tidigare klubbkompisar. Släkten är som bekant värst sägs det. Hur som helst har säkert den gode Tumba ett och annat att bevisa, förmodar man.
 
  Avslutningsvis beger sig HK Farmen  till Skövde i helgen för mötet i division 1. Vilket innebär att LUGI reducerar antalet spelare i truppen, som till antalet består av 14 stycken.
 
Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar