Hampus Jildenbäck om kvällens match mot HIF Karlskrona i Handbollsligan

Hampus Jildenbäck

 

Två lag i medgång ställs mot varandra i handbollsarenan och de vinröda har längtat efter att få spela inför hemmapublik och ser fram emot en god uppslutning på onsdagskvällen.

 

Det blev dramatik när LUGI kryssade uppe i Alingsås i fredags. En poäng med hem i bagaget då med andra ord, något man brukar vara nöjd med när man väl fått lite distans till matchen.

- Det var helt okej att få en poäng med sig därifrån och jag tror att även om vi var väldigt irriterade och frustrerade på mycket efter matchen så när väl dammet har lagt sig så är
vi nöjda med att ha tagit en poäng med oss från den matchen, säger Hampus Jildenbäck.

LUGI står efter tio omgångar noterade för fem segrar, två oavgjorda och tre förluster – dessa förluster har kommit mot IFK Kristianstad, HK Malmö och IFK Ystad. Denna poängskörd gör att laget för närvarande placerar sig på en sjätteplats, men ”vi” lär växa längs med säsongen.

- Jag tycker vi har saker vi behöver jobba på och gör det varje vecka. Vi förbättrar oss hela tiden men är inte i närheten av var vi var i kvartsfinalerna ifjor, men den resan då gjorde vi under den sista halvan av hösten. Vi har alla viljan att utveckla oss som lag och vill jobba mot samma mål så det känns jättebra – även om vi inte fått ut allt hitintills men det är naturligt.

Hampus Jildenbäck är en av de mer rutinerade spelarna i truppen och har fått en mycket godkänd start på säsongen – i den senaste matchen stod han för riktigt ”handbollsgodis” och det dessutom på riktigt hög nivå med en klassisk ”Japan” framspelad av Anders Hallberg.

- För min del är det väl ungefär som förväntat, jag har väl ungefär samma roll i år som jag hade förra året och vi har väl gjort det som man kan förvänta sig av oss hela säsongen och det gäller väl mig också så här långt. Men det är klart att det finns mer att ta av, det har varit okej men det finns grejer att förbättra, slår vår högersexa  fast om sin egen inledning.

Nu är det tabellelvan Karlskrona som står för motståndet och äntligen slår vi upp portarna i arenan igen för match i handbollsligan – vi hoppas ni längtat – Karlskrona kommer till match i arenan med ett stärkt självförtroende då de nu är inne i en riktigt bra trend för närvarande.

- De är formtoppade, de vann ju mot GUIF borta och hemma mot IFK Ystad som vi förlorade mot så de är inne i en bra trend och har ett gott momentum. Så det handlar om att vi måste förbereda oss på att möta ett lag i medgång, menar Jildenbäck och fortsätter sen på ämnet.

- Vi är också ett lag i medgång och har ett bra flow. Det handlar om självförtroende i mycket och att inte bli för passiva – vi måste vara aggressiva och våga trycka på det vi ska trycka på och våga satsa lite även om de förmodligen också kommer göra det, vi får inte bli defensiva.

Avslutningsvis en passning till alla de vinröda supportrar vi hoppas se i arenan på onsdag.

 

- Nu var det ett tag sedan som vi spelade hemmamatch så jag hoppas vi får se mycket folk där och att folket har längtat efter att få kolla handboll hemma i Lund, avslutar Jildenbäck.

Fler nyheter från Herrar