Hampus Jildenbäck blir proffs

Jildenbäck proffs

Hampus Jildenbäck blir proffs i Saint-Raphaël Var Handball

 

LUGI meddelar idag att man har kommit överens med franska Saint-Raphaël Var HB om Hampus Jildenbäck och spel för klubben efter nyår.

 

Hampus Jildenbäck kommer from den 1 jan 2019 att spela för den franska klubben på rivieran. En klubb LUGI mötte i gruppspelet i Men’s EHF Cup 2018. Franska klubben som varit finalist de senaste två åren tog sig då vidare från gruppspelet och gick till final där man förlorade mot Füchse Berlin som också var i LUGIs grupp samma år. SRVHB som i dagsläget ligger sexa i franska ligan och har namnkunniga spelare som Dipanda, Sarmiento, Lynggaard och Caucheteux med i truppen. En trupp som nu Jildenbäck gör sällskap.

“Jag är glad ha fått den här möjligheten och ser fram emot att spela på den allra högsta nivån, både i ligaspelet och i Europacuper.

Jag vill tacka Lugi för många fina år i klubben, framför allt Tomas Axnér som har betytt väldigt mycket för mig både som handbollsspelare och människa. Jag kommer såklart att sakna mina lagkamrater och hoppas de gör en bra vårsäsong och tar Lugi långt i slutspelet”, säger Hampus Jildenbäck.

Hampus 31 år, gör nu sin andra sejour i LUGI. Första gången kom Hampus som 18-åring och stannade i två säsonger. Efter ett gästspel i Norge gör han nu sin sjätte säsong för vinröda LUGI, en säsong som i skrivande stund innebär en andraplats i skytteligan och en fjärdeplats i MEP-tabellen för Handbollsligan.

“Det är otroligt roligt för Hampus att få denna chans men också för LUGI att klubben kunnat vara en del av hans utveckling för att nå sina mål, både som landslagsspelare och nu en proffskarriär utomlands. LUGIs talangutveckling handlar inte bara om tekniska färdigheter, mycket handlar om hur du utvecklas som individ och hur du använder dina drivkrafter med fokus på rätt saker för att nå målen. Hela LUGI önskar Hampus lycka till och ser fram emot när Hampus levererar franska japaner i framtiden”, säger Patrik Bengtsson, LUGIs klubbchef.

 

LUGI önskar Hampus lycka till och tackar för den underhållning Jildenbäck gett oss.

 

Fler nyheter från Herrar