Hallberg om fredagens Skånederby i Handbollsligan mot IFK Ystad

Hallberg

 

Äntligen en fredagsmatch i arenan igen. After work uppe i Kraftringen Lounge och förhoppningsvis kan det bidra till en fantastisk atmosfär för spelarna ute på planen. Spelarna som kommer att ge allt för att underhålla oss med härlig fighting spirit och underhållande handboll på högsta nivå denna fredagskväll.

 

Nej, det gick inte som vi önskade mot Karlskrona. Det formstarka Blekingelaget knep bägge poängen och avancerade en placering i tabellen. Tungt för LUGI men som man brukar säg ”vi förlorar aldrig, antingen vinner vi eller så lär vi oss” det klingar rätt bra med det akademiska.

- Vi har pratat innan säsongen börja att vi har en ny konstellation och ska jobba mot ett mål som är i vår. Vi kommer stöta på såna här dippar och en av dem var mot Karlskrona. Det är klart man är besviken över vår insats, varken lagvis eller individuellt var det någon som hade en bra dag. Så som vi förlorade matchen får vi inte förlora en match, där tappa vi ryggraden och glömde bort stoltheten över att ha LUGI-skölden på bröstet, berättar Anders Hallberg.

Anders Hallberg fick utgå i slutet på grund av en armbåge i ansiktet, men det är ingen ko på isen lovar lagkaptenen som ser fram emot att spela ett derby mot IFK Ystad och ta revansch.

- Jag hade fått en armbåge i ansiktet dagen innan på träningen och sedan en i matchen så jag blev påverkad av det och då blev det ett snabbt beslut att inte spela vidare. Det var mer en säkerhetsåtgärd så det inte skulle vara en hjärnskakning. Men det var såklart tråkigt att inte kunna vara med ute på plan och bidra under den sista kvarten som var kvar av matchen.

- Vi är revanschsugna och har en match framför oss som det är viktigt för oss att ta poäng i. Det kommer nog bli en liknande tillställning som mot Karlskrona så det gäller att vi får fram energin och revanschlustan inom laget – det är en extremt viktig match för oss att ta poäng i.

Nykomlingen IFK Ystad har gjort det bra i år och ligger bara en poäng efter LUGI, dock med en match mindre spelad. Därför är det viktigt att de vinröda håller dem bakom sig i tabellen.

- Vi får inte uppträda som vi gjorde i andra halvlek mot Karlskrona, där tappade vi ryggraden. VI måste gå rakryggade och mala ner dem, de är inget dåligt lag utan de kommer att hänga med länge – men de har visat när de mött bättre lag att de inte orkar hela vägen i slutet och det är där vi ska vara noggranna och trycka på så vi kan ta de två poängen, menar Hallberg.

 

Avslutningsvis, fredag och ”after work” i arenan – en passning till alla som bör ta sig dit.

- Det vore underbart om vi tillsammans med publiken fick ett bra avslut på arbetsveckan där vi får energi från läktaren och vinner tillsammans, vi behöver en seger, avslutar lagkaptenen.

 

 

Fler nyheter från Herrar