Förlust i målrikt Skånederby

IFK Kristianstad står i en klass för sig när det gäller handbollen i Sverige. I en målrik match i Kristianstad blev deras segersiffror mot LUGI hela 37-29 (20-12).

 

LUGI hade svårt att komma åt Kristianstads 9-metersspelare. Olafur Gudmundsson var den som hade bäst utdelning med hela 11 spelmål.

-        Kristianstad går i en viktklass för sig. Vi får ej träff på dem och vi vågar inte gå ut för långt på grund av deras duktiga linjespelare Arnarsson säger Tomas Axnér efter matchen.

I första halvlek maler de ner LUGI sakta men säkert. Hampus Henningsson hade bra utdelning med sina 4 mål men det hjälpte ej. 12 mål på en halvlek är i minsta laget när motståndarna gör 20.

I andra halvlek spelade LUGI 7 mot 6 långa stunder som  gjorde att de fick mer hål på dras försvar. Men å andra sidan fick även Kristianstad hål på LUGI:s försvar. De är ju mycket duktiga på att utnyttja motståndarnas misstag och sätta mål på kontringar. Alfred Jönsson fick utdelning på många av sina skott och det blev totalt 8 mål för hans del. Han blev utsedd till bästa spelare i LUGI. Andra halvlek slutade 17-17. Och det speglar också matchen. LUGI spelade med sina yngre spelare en del. Casper Käll fick mycket speltid i andra halvlek vid 7 mot 6 spelet. Isak Persson kom in och satte 2 mål varav ett på straff. På kanterna spelade Axel Morand och Carl Möllerström (vardera 1 mål).

-        Nu får vi kocentrera oss på sista matchen mot Sävehof innan VM-uppehållet. Det är viktigt att vi får ett bra slut avslutar Tomas Axnér.

Matchfakta (målskyttar m m)

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

 

Fler nyheter från Herrar