Ett positivt årsbokslut av LUGI

LUGI slog till när det som bäst behövdes. Efter fem raka förluster tog laget en efterlängtad seger mot gästande IK Sävhof i Hanbollsligans omgång 21, 32-28 (20-13).

Bildtext: Hampus Jildenbäck som gjorde sin sista  match innan proffslivet blev utsedd till matchens lirare, här med Peter Andersson och Patrik Bengtsson

Ett resultat som var smickrande för gästerna. Sävehof tog visserligen ledningen med 2-0 men därefter var det vinrötts" match. Som allra mest  ledde LUGI med hela tio bollars marginal. Matchen var körd för Sävehof,

-- LUGI är ett bra lag och visade upp en härlig power. Vi hängde med i 20 minuter. Bara att gratulera dem till segern, blev Sävehoftränarens ord Anders Eliasson till C More.

Eftersom lagen bakom i tabellen förlorade sina matcher befäste LUGI den åttonde och sista slutspelsplats. Är inför det stundande VM uppehållet sex poäng före Eskilstuna Guif.

Någon riktig matchnerv blev det aldrig riktigt tal även om gästerna friserade slutresultat i matchepilogen.  Högersexan Hampus Jildenbäck svarade för sin sista match före VM uppehållet och blev vald till bästa hemmaspelare. Men där fanns många kandidater om den utmärkelsen. Exempelvis målvakten Josip Cavar som bland annat hade tre straffräddningar på sitt konto.

Bildtext: Josip Cavar blev straffspecialisten idag, plus allt annat han räddade

-- Den här segern satt skönt. Vi  har mött bra motstånd hela november. De fick göra några enkla mål i andra fas. Men i stort sett gör vi en riktigt bra match, sade Cavar i C Mores direktsändning.

Nu väntar en månads uppehåll i Handbollsligan. Av den anledningen var det här en härlig seger. Både för laget och Hampus Jildenbäck som vi härmed önskar lycka till I Frankrike.

-- Vi hade en enormt bra uppladdning inför den här matchen. Hela 20 mål i den första halvleken säger en del. Vi hade en bra träff både framåt och bakåt de avslutande 20 minuterna i den första halvleken där vi stänger matchen, kommenterade en både glad och lättad LUGI-tränare, Tomas Axnér.

Närmaste uppgift för LUGI i Handbollsligan sker den 31 januari nästa år när LUGI på bortaplan ställs mot HK Malmö.

 

LUGI-IK Sävehof 32-28 (20-13)

L: Alfred Jönsson 8, Lucas Pellas 6, Hampus Jildenbäck 6, Anders Hallberg 4 Markus Sjöbrink 3, Casper Käll 2, Hampus Henningsson 2, Hampus Nygren.

Utv L: 5x2 min S; 2x2 min.

Publik: 3155.

 

Skribent: Stefan Hegenius

 

Matchbilder Lars-Erik Nilsson >>

Fler nyheter från Herrar