Dramatik när LUGI kryssade

 LUGI fick en poäng med sig hem efter besöket i Alingsås i den tionde omgången i Handbollsligan. Matchen slutade 22-22 efter att det för dagen vitskrudade Lundalaget gått till pausledning med 11-14.

 Gästerna inledde klart bäst och tog kommandot. LUGI spelade inspirerat både framåt och bakåt och var det klart bästa laget. Alingsås hade stora problem bakåt och hängde inte med i LUGI:s varierande och fyndiga anfallsspel.

Hemmalaget lyckades trots den chockartade inledningen äta sig in i matchen, Några snabba kontringar och vips var ställningen 10-10. Lundensarna behöll kylan och avslutade halvleken lika bra som laget inledde den samma. När en sekund återstod till pausvilan dundrade Alfred Jönsson in 11-14, vilket betydde att LUGI gick till pausvila med en tremålsledning.

 -- Vår första halvlek var riktigt bra, konstaterade med all rätt LUGI tränaren Tomas Axnér.

Så långt var det klar fördel för gästerna. Till den andra halvleken kom Gustav Skagelid in och ersatte Niklas Kraft i hemmamålet. Med facit i hand räddade han en poäng till hemmalaget och svarade för en räddning procent som stannade på 63.
-- Visst var det så. Samtidigt hamnade vi i en riktig måltorka inledningsvis av den andra. Vi körde fast och tog inte de avsluten vi gjorde i den första halvleken.
Det tog AHK sju minuter in på den andra akten innan det var utjämnat. Då lyste elljustavlan i Estrad 15-15.
Därefter blev det stor dramatik och lagen följdes åt i målprotokollet till slutsignalen. I slutskedet åkte Niclas Paradis hos gästerna på ett rött kort. En något hård bedömning.  Det borde räckt med en tvåminutersutvisning. Därefter kunde en av AHK:s bästa aktörer Johan Nilsson fastställa slutresultatet, 22-22.
Med nio sekunder kvar fick sedan LUGI läget att avgöra genom en frispelad Anders Hallberg. Men på nytt stod den utmärkte Skagelid i vägen.
På frågan om det var en tappad eller vunnen LUGI poäng svarade Axnér så här:
-- Både och.
Nåväl, när gästerna fått lite distans till matchen är laget säkert nöjda med poängen. Att åka upp till Alingsås och plocka "pinnar" är inte det lättaste.
Var Skagelid i AHK målet duktig gjorde även LUGI keepern Anton Hagvall ett gott intryck i 60 minuter och svarade får många spektakulära räddningar. Han avstod emellertid straffkasten och överlät den sysslan till kompisen Josip Cavar. Ett klokt val då Cavar svarade för två synnerligen viktiga räddningar från sjumeterslinjen.
Matchens delikatess svarade gästernas Hampus Jildenbäck för när han satte 2-4 i matchinledningen efter en svettig "Japan", ypperligt framspelad av Anders Hallberg. "Handbollsgodis" på hög nivå.
Alingsås HK-LUGI 22-22 (11-14)
L: Hampus Jildenbäck 5, Alfred Jönsson 4, Lucas Pellas 4, Hampus Henningsson 4, Marcus Sjöbrink 2, Anders Hallberg 2, Carl Möllerström.
Utv: A: 2x2 min  L: 4x 2 min.
Publik: 1511.
Skribent: Stefan Hegenius 

Fler nyheter från Herrar