Derbysegern ledde LUGI till serieledning

Ystads IF fick en brutal käftsmäll när laget kom på besök i Arenan i Lund. LUGI hade en av sina bättre dagar och fullständigt pulveriserade det vitskrudade bortalaget. Segermarginalen löd på hela elva bollar, 32-21 (17-7). Siffror som förde upp de lundensiska handbollskonstnärerna i topp av tabellen.

 Visserligen med två matcher mer spelade än IFK Kristianstad. Men ändå, ljuvlig läsning för alla LUGI anhängare. De 1824 som bänkade sig i Arenan bjöds på allt annat än spänning i det prestigeladdade Skånederbyt.

 LUGI var helt enkelt numret större. I allt. Hemmalagets försvarsspel, i synnerhet i den första halvleken kan sammanfattas med ett ord, VÄRLDSKLASS!

Bildtext: 7-målsskytten Alfred Jönsson tillsammans med matchens lirare Anders Hallberg

 Något som LUGI coachen Tomas Axnér inte var sen att hålla med om.

 - Så var det. De inledande 30 minuterna var det bästa vi presterat så här långt in på säsongen.

 I den andra halvleken bänkade YIF sin store fixstjärna, den nyligen nominerade VM spelaren Kim Andersson. Förmodligen hade han känning av en skada. Kim bidrog med ett av gästernas mål och hade inte någon lyckad dag på jobbet.

 Förvisso försökte YIF, utan Andersson, äta sig i kapp. Gästerna hade en bra inledning efter sidbytet och var som närmast vid ställningen 18-12. Närmare än så kom inte YIF som den här kvällen vara lika blekt som tröjfärgen.

 Istället kunde Handbollsligans nya serieledare LUGI fortsätta sin klang och jubelföreställning. YIF blev avklätt in på bara kroppen.

 I LUGI ska hela kollektivet ha beröm.

 -Killarna gjorde ett fantastiskt jobb, ifyllde generalen Axnér vidare.

Bildtext: Försvarsarbetet idag var suveränt under ledning av Niclas Paradis och Marcus Sjöbrink

 Visst var det så. Man fick nästan skriva en hel bok om alla de superlativ hos de vinröda aktörerna. Målvakten Josip Cavar var lugnet själv och svarade bland annan för en svettig dubbelräddning vid ställningen 22-15. Lucas Pellas levererade från sin vänsterkant i matchprologen. Något som medförde att LUGI kunde rycka åt sig en sexmålsledning, 7-1. Under den tiden verkade som om YIF spelarna satt kvar i omklädningsrummet. Laget från "korsvirkestaden" såg ut att lida av en påtaglig baksmälla efter segern i lokalderbyt mot IFK i fredags.

 Något som fattades var där uppenbarligen.

 I LUGI får sällan försvarsduon Niclas Paradis och Marcus Sjöbrink några rubriker. Deras jobb i tysta ligger bakom en hel del av de vinröda framgångarna i höst.

 Vidare fanns där två jubilarer i hemmalaget, Anders Hallberg och Alfred Jönsson. En duo som sprängde gränser. Inte bara på plan, utan även i statistiken. Hallberg gjorde sitt 1200:e mål, Jönsson sitt 500:e i A lagssammanhang (i svenska tävlingsmatcher).

 Ett väl valt tillfälle att slå till. För det här El Classico mötet kommer det att talas länge och väl om i Lund. Var så säkra.

 

LUGI-Ystads IF 32-21 (17-7)

 L: Alfred Jönsson 7, Anders Hallberg 6, Hampus Jildenbäck 5, Lucas Pellas 5,Hampus Henningsson 2, Marcus Sjöbrink 2, Karl Wallinius 2, Casper Käll 2, Carl Möllerström.

 Utv: L:2x2 min Y: 4x2 min.

 Publik: 1824.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

Matchbilder Kenneth Landgren

Fler nyheter från Herrar