Bekväm arbetsseger för LUGI!

LUGI gjorde sin plikt och vann ganska bekvämt över Karlskrona med 22-28 efter 11-13 i paus.  Det blev två välbehövda poäng för LUGI vilket gör att man inte tappar mark i tabellen.

Lagen följdes mer eller mindre åt i hela första halvlek. I LUGI hade Hampus Henningsson bra utdelning med 4 mål och i Karlskrona var det Linus Fernebrand som satte 5 mål från sin kant. LUGI hade tvåmålsledning med 9-11 som Karlskrona kvitterade till 11-11 men sedan gjorde LUGI två snabba mål i slutet av första halvlek som fastställde halvtidsresultatet till 11-13. Karlskrona hade bra utdelning i fas 2. Alfred Jönsson var hårt bevakad på sin V9-position vilket gjorde att det blev lite luckor på den högra sidan för Henningsson. Anders Hallberg både sköt mål och assisterade när han dirigerade spelet från sin M9-position.

LUGI släppte inte sin ledning utan utökade hela tiden. Alfred Jönsson fick lite eller tog sig lite större plats som gav utdelning med totalt 4 mål i andra halvlek. Ledningen växte hela tiden och var som störst 9 mål. LUGI fick en dubbelutvisning som gjorde att Karlskrona kunde snygga till siffrorna lite grann. I slutet av matchen så fick alla från LUGI speltid. Casper Käll hann med både ett straffmål och ett spelmål på denna korta tid.

Bildtext: Anders Hallberg fick priset som bästa spelare i LUGI

I LUGI fick veteranen Anders Hallberg välförtjänt priset som bästa spelare i sitt lag och i Karlskrona var Linus Fernebrand den som fick ta emot priset.

Så här sammanfattar Tomas Axnér dagens match:

-        Det känns bra med denna seger, det är klart att man känner en press nu. Vi körde med förstauppställningen ganska länge idag. Men de gör det bra, mycket aggressivare försvar, tålamod i anfallen.

-        Det är ju så när man haft en period där man inte är nöjd med prestationen så är det lite spänt men vi klarade det bra idag. Vi spelar ett bra bortaspel tycker jag.

Bästa målskyttar i LUGI blev Hampus Jildenbäck med 7 mål, Alfred Jönsson 6 mål och Hampus Heningsson 5 mål. I övrigt läs Matchfakta

MATCHFAKTA

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar