Anton Hagvall inför mötet mot Sävehof

Mötet mot Sävehof under Lundaspelet brukar bli täta matcher med mycket prestige. På läktaren finns väldigt många gulklädda Sävehofs-ungdomar som hejar på sina förebilder. En av de spelare som ungdom själv varit med om både Lundaspelen och elitmatcherna mellan LUGI och Sävehof är Anton Hagvall. Och då var han gulklädd. Men nu bär han LUGI:s färger.

 Bildtext: Anton Hagvall möter sina gamla klubbkamrater

-        Lundaspelen finns kvar i minnet. Även om min moderklubb är Kungälvs HK så gick jag över till Sävehof som A-ungdom. Och då var vi alltid på Lundaspelen.

Anton vaktar målet tillsammans med Josip Cavar. Oftast är det dagsformen som avgör vem som får stå i målet. Anton kom till LUGI denna säsong så det finns många gamla lagkamrater som spelar i Sävehof. På frågan hur det är att möta sina gamla lagkamrater säger Anton följande:

-        Det är roligt. Det var kanske mer speciellt i den första matchen även om det var en träningsmatch. Så spänningen avtar väl lite för varje match. Men det ska bli skoj.

I förra mötet var det jämnt mellan lagen även om siffrorna visar en fyramålsförlust för LUGI:s del. LUGI ledde stor del av matchen men tappade i slutet. Mycket beroende på slarvighet i avsluten som ledde till kontringar för Sävehof.

-        Det är absolut ingen omöjlighet att slå Sävehof. Vi får glömma de senaste matcherna och fokusera till 100 % på denna match.

LUGI har haft ett tufft program och detta är sista matchen innan VM-uppehållet. Och det är viktigt att få ett bra slut med seger.

-        Det gäller ju som vanligt att i första hand ha ett bra försvars- och målvaktsspel. Och sedan får vi inte kasta bort några bollar eller göra andra enkla misstag i vårt anfallsspel. Klarar vi det så ska det inte vara omöjligt.

Matchen startar 20:30 på fredag. Den udda matchtiden beror på Lundaspelen. Förutom ungdomar från Lundaspelen hoppas vi på stor uppslutning av LUGI-supporters, gratis inträde.  Det är en stor upplevelse att besöka en fullsatt Arena.

Välkomna!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

 

Fler nyheter från Herrar