Tung förlust för LUGI

LUGI har inte marginalerna på sin sida just nu i Handbollsligan. På tisdagskvällen blev lagets andra raka nederlag ett faktum. Nykomlingen IFK Ystad visade sig vara starkast när det gällde och vann med 26-24 hemma i sin arena.

Det första rycket iscensatte hemmalaget när 4-4 blev 8-4. Då bytte Tomas Axnér in trion Alfred Jönsson, Anders Hallberg och Lucas Pellas.

 LUGI lyckades dock inte äta in fyramålsförsprånget. När laget gick till pausvila stod det 15-11 i hemmafavör på elljustavlan. Gästerna var uppe och nosade vid 13-11 sedan högersexan Hampus Jildenbäck mer eller mindre exploderat med tre mål på dryga minuten.

 -- Vi var inte uppe på tårna i försvaret inledningsvis. Anfallsmässigt kör vi fast för mycket i mitten istället för att utnyttja kanterna, kommenterade Hampus Henningsson till C More i halvtidsvilan.

 Betydligt bättre blev det med vinröda ögon sett efter sidbytet, Steg för steg jobbade lundensarna sig in i matchen. Med tio minuter kvar var gästerna ikapp i målprotokollet, 20-20, när Alfred Jönsson kvitterade.

 Då såg LUGI ut att ha kopplat ett grepp.

 -- Men då bryter vi helt plötsligt våra avtal och tar dåliga beslut, Istället för att hålla oss till tryggheten i vårt spel blir det på det här viset. Katastrof, var Anders Hallbergs dystra konstaterande efter matchen i C Mores direktsändning.

 Som närmast var LUGI vid ställningen 23-22, men lyckades inte fullfölja. Notabelt var också att vinrött inte var i ledningen vid något tillfälle i matchen.

 -- Vi kom inte upp i den kampnivå vi visat upp tidigare. Nu väntar Karlskrona borta på söndag och vi kan förbereda oss på en liknande match som den vi såg i dag, sammanfattade LUGI tränaren Tomas Axnér.

 I LUGI utsågs Alfred Jönsson till bäste spelare. Ett klokt val. Efter en något blek första halvlek hade Jönsson siktet bättre inställt efter paus. Han blev tillsammans med Hampus Jildenbäck Lundalagets främste målskytt, sex fullträffar vardera. Även målvakten Josip Cavar bör nämnas, förlusten till trots.

 I IFK Ystad utsågs målvakten och den tidigare LUGI bekantingen Marcus Clevrly till sitt lags bäste aktör med en rad viktiga räddningar på sitt pluskonto. Bra i hemmalaget var även dansken Jonathan Mollerup som vållade LUGIförsvaret en hel del bestyr.

 IFK Ystad-LUGI 26-24 (15-11)

 LUGI: Alfred Jönsson 6, Hampus Jildenbäck 6 (2), Hampus Henningsson 5, Markus Sjöbrink 3, Lucas Pellas 2, Anders Hallberg.

 Skribent; Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar