Tomas Axnér summerar träningsmatcherna

 

Tomas Axnér 

Den senaste tiden har det varit en hel del träningsmatcher för våra herrar och här får vi en kort sammanfattning av tränare Tomas Axnér.

Herrar A har den senaste tiden spelat ganska flitigt med blandade resultat. Vi spelade en jämn match mot danska ligalaget Ringsted ute I Lödde inför välfyllda läktare. Matchen slutade 26-26 där vi på slutet lyckades vända ett 5-måls underläge till oavgjort efter ett mål på slutsignalen av Kalle Wallinius. Nämnde Wallinius och blev bästa målskytt med 7 mål.

Under helgen som gick spelade vi två träningsmatcher i Partille mot IK Sävehof och Önnered. I den första matchen mot Sävehof satt vi kvar på bussen och hamnade i ett stort underläge. Vi lyckades med hjälp av ett bra målvaktspel av Anton Hagvall komma tillbaka i andra halvlek för att till slut förlora matchen med 22-27. I den andra matchen mot nykomlingen Önnered slarvade vi bort en komfortabel ledning och matchen blev jämn. Till slut lyckades vi vinna med 28-26. 

Redan två dagar senare åkte vi till Helsingör för en match mot danska ligalaget Team Nordsjälland. Det blev en fartfylld match med bra spel från båda lagen. Den första halvleken slutade 17-17 efter ett mål direkt på frikast av Alfred Jönsson som gjorde en bra match. I den andra halvleken följdes lagen åt men vi lyckades avgöra matchen på slutet och vann med 29-28. Plus till Alfred Jönsson och Hampus Jildenbäck som i sin första match för säsongen blev LUGI:s bästa målskytt med 7 mål.

Fler nyheter från Herrar