LUGI pressade Kristianstad

Derbymatcherna mellan LUGI och Kristianstad blir alltid bra matcher, hett och tätt spel, en aktiv publik och för det mesta ganska jämnt. Så också idag. Kristianstad vann till slut med 23-25 efter 12 lika i halvtid. Men matchen var inte slut förrän i slutsekunderna.

Lagen följdes åt mer eller mindre i första halvlek. Vid ett par tillfällen var LUGI första och då kom Kristianstad tillbaka och kom ikapp och det skilde aldrig mer än två mål. 12-12 var resultatet efter 30 minuter. I LUGI:s mål storspelade Josip Cavar, Isak Persson gick in på Lundaplanen i Handbollsligan för första gången och satte LUGI:s straffar. 3 st blev det i första halvlek. Tyvärr fick Marcus Sjöbrink rött kort redan efter 29 minuter för en situation som ingen annan än funktionärer och domare förstod. Han satt redan på utvisningsbänken när han fick den tredje utvisningen.

-        Jag vet inte vad som hände,alla på bänken reste sig när Kristianstad gjorde ett mål som vi ansåg att målskytten var nere innanför linjen säger en besviken Sjöbrink efter matchen.

Bildtext. Josip Cavar blev utsedd till LUGI:s bästa spelare

Och det var klart att bli utan Sjöbrink slet på de andra spelarna som fick ersätta på linjen både framåt och bakåt. Men LUGI gav sig inte. Efter 48 minuter förde Hampus Jildenbäck upp LUGI i ledningen med 22-21. Och Lundapubliken vädrade segerluft. Men sedan blev det en måltorka till nästan 59 minuter då Alfred Jönsson satte sitt 8:e mål för kvällen till ställningen 23-24. LUGI fick bollen när det återstod 40 sek men slarvade tyvärr bort den och Kristianstad kunde fastställa resultatet 23-25.

-        Vi orkade tyvärr inte säger en liten bitter Tomas Axnér. Men det fanns många spelare i LUGI som får klart godkänt och lite till. Vi hade ett bra försvarsspel i hela matchen.

Bildtext: Isak Persson var dagens straffskytt

Spelare som ska nämnas är naturligtvis Alfred Jönsson, Josip Cavar och Anton Hagvall så länge han kunde stå i målet. Även Casper Käll och Karl Wallinius får klart godkänt och straffläggaren Isak Persson.

-        Det var första gången jag var på plan i Lund och jag var lite nervös vid den första straffen men sedan hade jag lugnat mig säger en nöjd Isak Persson som tremålsskytt.

I Kristianstad fick Adam Nyfjäll (7 mål) pris som bästa spelare och i LUGI blev det målvakten Josip Cavar.

Bildtext: Anders Hallberg uppmärksammades för 400 LUGI-matcher

Innan matchstart firades Anders Hallberg som spelat 400 (!) matcher för LUGI i det svenska seriesystemet vilket innebär att han finns för närvarande på en andraplats i LUGI:s maratonliga.

 

MATCHFAKTA

Skribent Lars-Erik Nilsson

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

Matchbilder Kenneth Landgren

Fler nyheter från Herrar