LUGI kom nästan ikapp

Derby mot Malmö brukar bli täta. Och så blev det idag också till slut. Men HK Malmö vann med 25-23 efter halvtidsledning med 16-11.

Första 15 minuterna följdes lagen åt till 7-7. Karl Wallinius starta målskyttet för LUGI med att göra 0-1. Kantspelarna Hampus Jildenbäck och Lucas Pellas satte sina lägen också i början. Försvarsmässigt kanske LUGI var lite för ”snälla”. Några tekniska fel var också förödande för LUGI  och Malmö kunde gå upp i en femmålsledning när halva matchen avverkats.

-         Vi har en period i första halvlek med tekniska fel och slarv som gör att vi kommer i underläge menar Tomas Axnér också.

Bildtext: Lucas Pellas hade hög utdelning på sina avslut, 5 mål

Det märktes direkt i andra halvlek att laget fått tillsägning att höja upp sig fysiskt. Och försvaret var många strå vassare jämfört med i första halvlek. I målet hade Anton Hagvall kommit in.

-        Det är väldigt bra att laget fortsätter och spela på det vi kommit överens om, alla tror på detta menar Tomas Axnér.

LUGI kom närmare och var i tre måls underlägen när man missade två rena avslut.

-        Skärpan i avsluten måste vi förbättra oss i menar även Tomas Axnér.

Men LUGI gav inte upp och kom så nära som ett mål när det återstod en dryg halvminut. Men Malmö kunde sätta sitt sista läge som fastställde slutresultatet 25-23.

Bildtext: Anders Hallberg blev utsedd till LUGI:s bästa spelare

I LUGI finns det mycket plus. Anders Hallberg fick pris som LUGI:s bästa spelare men även Anton Hagvall och Alfred Jönsson tillhör den grupp som gjorde bra ifrån sig. Och som nämnts tidigare, kantspelarna Hampus Jildenbäck och Lucas Pellas sätter sina läge nästa till 100 % och gör vars 5 mål. Alla får faktiskt godkänt av de som spelade i andra halvlek som LUGI vann med 12-9.

MATCHFAKTA

/Lars-Erik Nilsson

Matchbilder 

Fler nyheter från Herrar