Anders Hallberg om Handbollssöndagens El Clásico

Anders Hallberg (1)

 

 

Andra hemmamatchen för säsongen och vi får ett härligt El Clásico att bevittna i arenan på söndag eftermiddag. Vi ser fram emot en match med mycket kamp och vilja ute på planen.

 

Tävlingssäsongen är igång på allvar och LUGI fick en smakstart i premiären när Önnered kom på besök. Siffrorna skrevs till hela 30-20 och det var med all sannolikhet viktigt och skönt för de vinröda att få en sådan inledning på säsongen, det ger något att bygga vidare på för dem.

- Det var viktigt att vi tog två poäng i premiären och att vi kommit in i säsong igen. Det är otroligt kul efter en lång försäsong, sen är det lite så när man spelar en premiär att det bara handlar om att hitta en första vinst – skulle man förlora flera matcher i rad så är det tufft och då är det viktigt att hitta rätt direkt i inledningen av säsongen, säger Anders Hallberg.

Många mål är alltid skönt att producera – och viktigt för självförtroendet i inledningen.

- Det var skönt att få ett kvitto på att både anfalls-, försvars- och målvaktsspel fungerar. Vi vill ha motståndarna runt tjugo mål och att vi sedan gjorde trettio framåt är en bonus. Att vi fick så många enkla mål leder till att vi når en så hög siffra också, fortsätter Anders Hallberg.

Den här omgången är det ett El Clásico som stundar och det är alltid välbesökta och härliga matcher mot Ystads IF – och det blir såklart en tuff kamp där ute på plan med mycket vilja.

- Ystad är ett fint lag på pappret och vi fick en genomkörare mot dem på försäsongen som vi förlorade. Men det blir alltid så när man möter Ystad att det blir tuffa matcher med mycket fysik och mindre hjärna. Det krävs att vi står upp som lag och visar den attityd som vi gjorde i premiären för att ta två poäng mot dem, menar Hallberg och fortsätter sen om inramningen.

- Det kan bli en väldigt fin inramning på söndag tror jag, damerna spelar också på söndag och klubben drar hit mycket folk. Där kommer också många supportrar från Ystad och när bortalaget har en god publik blir det en fin stämning i arenan och drar igång publiken här.

Gör som vår kapten säger –glöm inte boka in söndagen i er kalender med handbollsfest.

- Vi ska vinna den här matchen ihop, tillsammans med publiken, avslutar Anders Hallberg.

 

Fler nyheter från Herrar