Albin Carlsson lånas ut till OV Helsingborg kommande säsong

Albin Carlsson lånas ut till OV

 

Som en del av klubbens internationella och nationella samerbeten är LUGI och OV Helsingborg överens om en utlåning av LUGI's M6 Albin Carlsson i ett år.

 

Albin Carlsson är en spelare som från och till har tränat med A-laget samtidigt som han har varit en av Farmens stöttepelare. Utlåningen till allsvenska OV Helsingborg blir perfekt för Albin som förhoppningsvis kan ta ytterligare steg i sin utveckling för att sedan komma tillbaka till LUGI säger Tomas Axnér, tränare för LUGI Herrseniorer om utlåningen.

Utlåningen av spelare är en del av LUGIs filosofi, att tillsammans med handbollsnätverket av internationella och nationella klubbar kunna utveckla spelare över tid utanför klubben med ambitionen att återvända till LUGI och fortsatt konkurera om en plats i LUGIs seniortrupper. Nu är det Alfred Carlsson som får möjligheten genom OV, tidigare är det kommunicerat om Anton Karlssons utlåning till finska IFK Grankulla. Det pågår ständig dilaog med andra klubbor runt om i Europa och Sverige då LUGI har visat sig vara en väldigt framgångsrik talangproducent. Med ögonen på sig från de flesta klubbarna har spelare i LUGI en stor möjlighet att nå sina individuella mål med handbollen.

Efter några år i farmen känner jag mig mogen att ta mer ansvar i ett A-lag där jag förhoppningsvis kan få speltid och utveckla mig som spelare både i anfall och försvarspelet. Jag tycker att OV erbjuder en möjlighet som är spännande där ambitionen är att åter ta steget upp i elitserien. Efter detta året med ytterligare eliterfarenhet är målsättningen att vara mogen för elitseriespel, säger Albin Carlsson.

LUGI önskar Albin och OV lycka till kommande säsong.

 

 

Fler nyheter från Herrar