Spännande säsong med många nya spelare

Knappt är en säsong avslutade förrän nästa är påbörjad. Tomas Axnér ger här en kort sammanfattning av avslutad säsong samt hur han ser på säsongen 2018/19. Träningen har börjat för denna säsong.

 

Bildtext: Tomas Axnér tittar både bakåt och framåt

Tomas Axnér har gjort en kort summering av den avslutade säsongen:

-        Efter att ha förlorat en av Handbollsligans bästa spelare i Simon Jepsson samt Andreas Arrman så fanns det ett gap att fylla. Men vi hittade in i det ganska fort. Jag trodde själv att det skulle ta längre tid. Vi tippade att vi skulle hamna på plats 6-7 i tabellen men det blev en fjärdeplats som då var bättre än väntat.

-        Vi har haft många spelare som utvecklats positivt i Alfred Jönsson, Lucas Pellas, Niclas Paradis, Josip Cavar och Hampus Henningsson samt att vi hade kvar spelare som Anders Hallberg, Jakob Wickman-Modigh och Hampus Jildenbäck som fortsatt presterade på en hög nivå.

-        Sedan är det helt klart att Europacupspelet hjälpte oss att bli bättre som gjorde att vi klarade Redbergslid i tre raka matcher i kvartsfinalen samt att vi hade tre jämna matcher mot Kristianstad i semifinalen.

Efter summeringen så är vi logiskt inne på kommande säsong. Det är väldigt tidigt att göra analyser när man är inne i försäsongsträningen och det är ganska stort manskapsbyte. Det är fem spelare som inte kommer att fortsätta, Jakob Wickman-Modigh, Otto Lagerquist, Oscar Jensen, Niklas Mörk och Adam Tumba.

-        På mittsex har vi två nyförvärv, Markus Sjöbrink från Guif samt Hampus Nygren från HK Malmö. Markus är en ung spelare med goda utvecklingsmöjligheter. Han är 22 år i år. Hampus är lite äldre och kan även med sin karaktär bidra till en bra lagkänsla. Helt klart ersätter man inte en sådan spelare som Jakob rakt av. Nu får vi anpassa spelet till våra nya spelare som kanske innebär lite snabbare spel och mer rörlighet.

-        I målet kompletterar vi Josip med Anton Hagvall från Sävehof som också är en ung spelare med utvecklingspotential. Anton är född 97.

Bildtext: Hampus Nygren och Anton Hagvall (Marcus Sjöbrink ansluter senare)

Finns det några andra ändringar?

-        Vi flyttar upp 5 st spelare från Farmen i inledningsskedet. Det kanske blir fler längre fram. De som är uppflyttade är Linus Lilja Eriksson, Casper Käll, Johan Palm, Isak Persson och Jakob Siemund. Anton Karlsson har också skrivit kontrakt med LUGI men kommer att lånas ut till den finska klubben Grankulla kommande säsong (läs separat artikel, min anm.). Så viss ska det bli spännande att se utvecklingen på dessa killar.

 Bildtext: Fem spelare som "flyttats upp" från Farmen, här med Albin Carlsson också.

På tränarsidan kommer Nemanja Milosevic bli assisterande tränare till 100 % och kommer även att hjälpa till med utvecklingslaget. Nemanja kommer endast spela om det blir manfall på grund av skador eller liknande.

Men med så många nya spelare så kan det väl inte finnas så höga mål?

-        Jag anser att laget har fortsatt utvecklingspotential. Vi har en bra åldersstruktur och att det finns mer och nya alternativ i vårt spel. Jag tror på en liknande säsong som den senaste avslutar Tomas Axnér.

Som vanligt är det lika spännande att möta upp för den kommande säsongen. Försäsongsprogrammet är nästan spikat, vi återkommer så snart vi har alla speldatum för träningsmatcherna på plats.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar