Otto Lagerquist flyttar till närmsta motståndaren

Otto Lagerquist är också en spelare som växt upp med LUGI. Han började spela handboll när han var 5 år. Nu har han valt att lämna LUGI för nya utmaningar. Det är HK Malmö som blir hans nya klubb.

 

Om vi tittar tillbaka på Ottos ungdomsår så tillhör han en årgång som haft stora framgångar i USM. Det blev guld till Pojkar A och sedan även guld som junior.

-        Ja, vi var en bra årgång P95. Felix Kasch, Simon Jeppsson och Niklas Mörk var med samt Oscar Norman. Sedan tillkom Niclas Paradis och Adam Tumba i juniorlaget.

På frågan om det är någon speciell ledare som utmärkt sig så menar Otto att alla haft sin betydelse.

-        De ledare som vi haft är bl a Mikael Dahlberg, Fredrik Rosengren, Mats Rosén, Stefan Dahlberg och Tullis. Kanske någon jag glömt men inte med avsikt.

Min tilltänkta fråga om det är någon från ungdomstiden som fortfarande spelar elithandboll. Svaret på kom ju i svaret ovan. Simon Jeppsson spelar i Flensburg och landslag, Niclas Paradis och Niclas Mörk känner vi väl från LUGI Och Felix Kasch representerar IFK Skövde numera. Det är väl Oscar Norman som slutat.

OL 1

På frågan hur Otto tänkt sig framtiden svarar Otto så här:

-        Jag vill se hur långt jag kan komma och kunna utvecklas. Och då är jag redo att testa något nytt. Jag ser detta som en ny utmaning i min handbollskarriär.

Men hur känns det att lämna LUGI efter alla dessa år?

-        Visst känns det lite vemodigt. Jag har haft en mycket bra tid i LUGI men är beredd att prova något nytt. Några speciella minnen från LUGI-tiden?

-        Naturligtvis framgångarna i USM. Ja hela ungdomstiden är fylld av olika minnen. Och denna säsong med Europaspel har varit jättekul. Och sedan minns jag när jag fick följa med ut i Europa år 2014. Det är sådant man inte glömmer.

Otto studerar på LTH och kommer att anpassa studiehastigheten så att handbollen inte blir lidande de kommande åren.

OL 2

Totalt har Otto spelat 111 seniormatcher i LUGI och gjort 135 mål. Sitt första mål i Elitserien var i en hemmamatch mot Ricoh den 10 okt 2014. Vi tackar för den här perioden och önskar Otto lycka till, i alla fall i matcher där LUGI inte är motståndare.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar