Oscar Jensen kommer att sakna ”tugget”

1998 så hade Gunnesbo och Lundagård en mycket stark årgång som var födda omkring 1982. Men deras seniorlag spelade i en lägre division. Och det innebar att många juniorer valde att gå vidare i H43 och LUGI, som spelade i högsta ligan då. Oscar Jensen var en av de som ”värvades” till LUGI tillsammans med Sebastian Geissler och Marcus Gensman. Det var Rolle Nilsson, Christian Lindvall och Leif Andersson som var ledare för LUGI:s juniorlag under denna tid.

OJ 1

Oscar hade som många andra börjat med handbollen vid 6 års ålder.

       Jag började i LUGI som förstaårsjunior och det är klart att Rolle och co har betytt mycket som jag gärna vill sända en tacksamhetens tanke till säger Oscar

Det blev inga titlar i juniorlaget under de två åren som Oscar tillhörde dem.

-        Vi kom visserligen till finalspelet i USM men sedan blev det inte mer.

Rolle och Christian fortsatte med att träna seniorlaget året efter juniortiden och Oscar följde med.

-        Jag minns mycket väl när jag fick göra debut och fick det förtroendet. Det var i januari 2000. Trots att LUGI hade två mer rutinerade målvakter fick jag stå och fick förtroendet från ledarna. Det var stort.

OJ 2

Säsongen efter bildade Oscar målvaktspar med Fredrik Andersson.

Oscar blev LUGI trogen till och med vårsäsongen 2010. Sedan blev det tre säsonger i HK Malmö och därefter var det H43 i 1,5 säsong som då lämnade Elitserien.

-        Det var ju en lite speciell situation och då är/var jag väldigt tacksam för att LUGI lät mig komma tillbaka mitt i säsongen trots att det fanns två målvakter sedan tidigare.

-        Det finns ju många minnen från LUGI-tiden. Ett av de starkaste minnen är när vi spelade kval 2008. Det var Magnus ”Bagarn” Johansson som var tränare och vid hade en stor press på oss att klara detta kval mot Hallby för att fortsätta spela i Elitserien. Efter två matcher var det 1-1 och den avgörande matchen spelades i Lund. Det var ett riktigt stålbad. Vi vann den avgörande matchen med 28-23 och alla var glada och lättade.

Om detta var en enskild match – händelse så är det andra saker som Oscar kommer att sakna mest.

-        Helt klart omklädningsrummet, gemenskapen, snacket, tugget. Där har man en fast punkt man kan snacka av sig. Det är det som jag kommer att sakna mest.

Oscar har parallellt med handbollen jobbat på Tegnérs Matsalar som kommunikationsansvarig. Om det blir en fortsättning med handboll är inte klart.

-        Jag har lärt mig att man ska aldrig säga aldrig. Men just nu är inget klart.

Oscar har spelat 358 matcher för LUGI i serie-, kval- och slutspelsmatcher. Med 358 matcher ligger Oscar på en tredjeplats i LUGI:s maratonliga vad gäller spelade matcher. Sedan tillkommer internationella matcher.  Han har dessutom gjort 5 mål. Sedan har han spelat 3 säsonger i HK Malmö och ca 1,5 säsong i H43 så han lär väl vara en av de svenska målvakter som spelat flest matcher i Sverige.

OJ 3

På samma sätt som Oscar riktar en tacksamhetens tanke på allt det LUGI gett honom så gör vi det samma tillbaka. Tack för din insats i LUGI. Det jag bl a har i minnen är när du lurar straffläggare att skjuta i luckan mellan benen men plötsligt var det stängt där.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar